StoryEditorOCM
Hajdukadnan čustović

Hajduku će na klupi protiv Belupa sjediti rođeni Mostarac: Lekino je godište, a zanat je brusio u Belgiji

Piše Slaven Alfirević
12. kolovoza 2023. - 20:52

Adnan Čustović na klupi Hajduka. Najprije, da razbijemo dvojbu, provjerili smo, Čustović je tvrdo č... Nije meko... Čvrst je Adnan. Nije ga slučajno Ivan Leko odabrao za pomoćnika nakon što ga je upoznao tijekom godina suživota u Belgiji, ali i uske suradnje u bijelom svijetu, na putu svile, kad ga je uzeo u siječnju 2021. da mu bude pomoćnik u Kini, u ekipi Shanghai Port. Poveo ga je potom i sa sobom u Hajduk.

Čustović je rođeni Mostarac, ali i – Rođeni. Jer, počeo je igrati nogomet u rodnom Mostaru u Veležu. Ne zaboravimo, iz Veleža su u Hajduk stizali velike face, Sulejman Rebac, Boro Primorac, Blaž Slišković, kasnije i Mili Hadžiabdić...

Igrao je u Sloveniji (Triglav), Francuskoj (Le Havre, Laval), put ga je vodio u Belgiju (Mouscron, pa je trenirao Beveren, Kortrijk). Igrao je za Bosnu i Hercegovinu kod izbornika Fuada Muzurovića, a bio pomoćnik, trener u stručnom štabu izbornika BiH Dušana Bajevića.

Dosad ga je Leko slao na male ekrane, da daje izjave u poluvremenu, a sad je zbog Lekine kazne u prvom planu, na klupi i na pressicama. Čustović je Lekin vršnjak, ima 45 godina, rođen 16. travnja 1978. Imao je samo tri godine kad je Doktor Baka iz Mostara došao u Poljud!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 00:42