StoryEditor

Doletio rumunjski "čarobnjak" Florin, predstavljanje u 11 sati

Piše PSD.
3. srpnja 2009. - 23:57

Florin Cernat još jednom je stigao u Split, ali ovaj put da ostane u Hajduku. Rumunjski veznjak koji je u utorak potpisao trogodišnji ugovor s ‘bijelima’ popodne je sletio u zračnu luku u Resniku nakon što je u prethodna tri dana u domovini riješio osobne stvari, te ponio sa sobom sve što mu barem za prvu ruku treba za selidbu, povratak u grad pod Marjanom.

Za razliku od dolaska u ponedjeljak navečer na pregovore kada je stigao privatnim zrakoplovom svog menadžera Ioana Becalija koji ga je tada pratio, popodne je nešto prije 15 sati sam stigao letom iz Beča.

Kao i u ponedjeljak dočekao ga je Hajdukov suradnik Ivica Čović iz agencije ‘Vip travel’, a Cernat opet nije bio od velikih riječi. Službeno predstavljanje rumunjskog čarobnjaka na Poljudu predviđeno je za subotu u 11 sati, pa je Cernat, uz sugestiju iz kluba, veliku govoranciju ostavio za susret sa ‘sedmom silom’.

Ipak nije bio potpuno nepokolebljiv. Uvijek je bio srdačan prema splitskim novinarima, pa je opet, barem nakratko, popustio.

- Drugi put sam u Splitu i drago mi je što sam ponovno u Hajduku. To je bila moja želja - potvrdio je Cernat koji će na dresu imati broj 50, što simbolizira godinu osnutka Torcide (1950. godine).

Cernat je drugi put član Hajduka nakon što je u sezoni 2007/08. stigao na Poljud na posudbu iz kijevskog Dinama. Tada su Splićani domaće prvenstvo završili na katastrofalnom petom mjestu, a europski put ‘bijelih’ u drugom pretkolu Kupa UEFA okončala je talijanska Sampdoria.

Još se pamti Cernatova greda s poljudskog susreta (0:1). Svi priželjkuju da Hajduk napravi korak više u Europi, ali realnija je, i još veća želja navijača, povratak titule prvaka u Split.

- Nadam se da će rezultati ove sezone biti puno bolji - poželio je sebi i momčadi Cernat kojem će se suigrači danas pridužiti u Splitu po povratku iz Slovenije.

Radu s ostatkom momčadi koja će u Splitu dobiti malo slobodnog vremena tijekom vikenda Cernat će se priključiti po odlasku na pripreme u Austriju u ponedjeljak.

F. VULAS

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2022 15:19