StoryEditor
Hajduknakon duge pauze

Dolazi li u Hajduk još jedan srebrni reprezentativac iz Rusije? Njegov bi dolazak bio trenutno pojačanje, može pokriti dvije pozicije, a zbog prijateljstva s Tudorom teško bi odbio Bijele

Piše Robert Šola/SN
29. prosinca 2019. - 16:32

U Splitu živi jedan igrač koji bi odmah bio veliko pojačanje za Hajduk, a slobodan je, nema klub. Riječ je, naravno, o Ivanu Striniću (32), dugogodišnjem reprezentativcu, igraču koji je godinama igrao na najvećim europskim razinama. Strinić je ljetos raskinuo ugovor s Milanom jer nije želio na posudbu u SPAL i otada je bez kluba. Kako nije igrao još od SP-a u Rusiji, lako je izračunati da je već godinu i pol dana izvan profesionalnog pogona, pišu Sportske novosti.

Međutim, Strinić je tjelesno izvanredan, svaki je dan u jakom trenažnom procesu i krenuo je u potragu za novim klubom. Ono što je problem jest činjenica da Strinić ne želi potpisivati “svakakve” ugovore, što znači da želi i dobar klub i dobar ugovor. A to nije lako naći kada znaš da si godinu i pol dana izvan stroja, a ipak imaš 32 godine.

Sve ove činjenice mogle bi ići u prilog Hajduku. Strinić zna da bi na Poljudu odmah dobio adekvatan status u momčadi i da bi kroz dobre proljetne nastupe mogao na sebe skrenuti pozornost mnogih, a zašto ne i izbornika Zlatka Dalića, koji ga iznimno cijeni i koji dobro zna kolike su mu mogućnosti. Kad je Hajduk u pitanju, Strinić sigurno neće divljati s cijenama. Strinić bi Hajduku mogao pomoći na čak dvije pozicije.

Primarna mu je lijevi bok, ali Strinić odlično može odigrati i poziciju lijevog stopera, što bi Tudoru i njegova sustavu donijelo golemu dimenziju više.

Svakako nije nebitan podatak da su Tudor i Strinić iznimno dobri i ako postoji čovjek kojeg bi Strinić teško odbio, onda bi to bio novi trener Hajduka.

#HAJDUK#IGOR TUDOR#IVAN STRINIć

Izdvojeno