StoryEditorOCM
HajdukRIŠIJA KAROGLAN

Dida Petar iz Imotskog ispunio veliku želju unuku iz Zagreba, pamtit će dan na Poljudu: ‘Nitko mi neće vjerovati...‘

Piše Sport SD
7. siječnja 2024. - 18:46

Kad je prije nekoliko godina danas dvanaestogodišnji Lovro Mustapić iz Zagreba od svoga djeda Petra dobio obećanje da će ga prvom prilikom upoznati s trenerom i nogometašima Hajduka, malo je tko vjerovao da će tako i biti osim njegova unuka, čiji su se dječački snovi ostvarili upravo na prvom ovogodišnjem treningu splitskih “bilih”.

Božićni i novogodišnji praznici bili su idealno vrijeme za provedbu obećanja. Lovro je zajedno s obitelji stigao u Imotski, na rodnu grudu svojih roditelja, a djed je čekao kao zapeta puška. Sve je, tvrdi Petar, “uglavio” s trenerom Karoglanom i samo se čekalo pogodno vrijeme, a ono je bilo na prvom pripremnom treningu.

image

Privatni album

– Nitko mi neće vjerovati kad dođem u Zagreb, u Kranjčevićevu ulicu, gdje živim. Pogotovo u razredu, u kojem svi redom navijaju za Dinamo. Zato je mobitel idealan alat da ovjekovječim ovaj dugo očekivani trenutak koji ću pamtiti cijeli život.

Odavno sam maštao o tome da dođem na Poljud i da mi se igrači potpišu na dres. I eto, u svoj toj gužvi i uzbuđenju dres sam zaboravio u Zagrebu. Međutim, tu je djed i njegov alternativni način razmišljanja. Najprije smo otišli u fan shop i naoružali se potrebnim “artiklima”, pa smo onda došli na stadion. Zadržali smo se kratko s trenerom i igračima, meni najdražima Krovinovićem i Pukštasom. Ma dobar je i Livaja, ali ova dvojica su mi ipak malo iznad – smatra maleni Lovro, ne želeći uvrijediti niti jednog hajdukovca. Svi su mu dobri, a opet, svatko ima svoje idole.

image

Lovro između Josipa Eleza i trenera Mislava Karoglana

Privatni Album/

Njegova ljubav prema Hajduku rodila se u Zagrebu. Od Kranjčevićeve ulice, gdje živi, do maksimirskog stadiona tek je nekih šest, sedam kilometara, pa je i želja da prisustvuje utakmicama bivala sve veća. Budući da krv nije voda, a ni magare prase, imotski korijeni, ljubav prema nogometu i djedu, rođenom hajdukovcu, daje i rezultat. Rješenje je jednostavno. Nastaviti po utabanim stazama i navijati za one koji su vam pri srcu. Za Lovru je to Hajduk.

image

Privatni album

Ima on još jednu želju. Volio bi koncem svibnja ponovno doći do Splita i proslaviti dugo očekivanu titulu prvaka Hrvatske, a Karoglan i ekipa, naravno i dida, tu su da je ispune. 

image

Privatni album

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 16:27