StoryEditorOCM
Hajdukbijeli tabor

Melnjak: S malo više mirnoće mogli smo uvjerljivije pobijediti Rijeku; Moufi: Kad sam umoran, navijači me guraju

Piše toni bilić
31. srpnja 2023. - 00:44

Dario Melnjak smatra da je Hajduk mogao pobijediti Rijeku i uvjerljivije od minimalnih 1:0, ali najvažnije je da su u još jednom derbiju osvojena sva tri boda.

- Na ovu lijepu atmosferu nadodali smo volju, želju, htijenje, dobru igru i puno šansi. Možda smo s malo više mirnoće u završnici mogli puno ozbiljnije zaprijetiti Rijeci, ali tri boda su tu. Mislim da smo dominirali 90 minuta, bili smo kompaktni u bloku kad je trebalo, kad je Rijeka imala neki svoj mini pritisak, a uz to smo bili opasni u napadu.

Utakmicu je opet odlučio Rokas Pukštas.

- Pukštas srcem daje velik doprinos momčad i to mu se vraća. On živi ovaj posao koji radi. Mi jedni drugima pomažemo, on je to zaslužio – ističe Melnjak.

Hajdukov lijevi bočni proteklog je tjedna dobio prinovu u obitelji, supruga Georgia rodila mu je drugu kćer.

- Taman su danas stigli kući. Navikao sam ja s prvom kćeri da i nemam previše odmora, ali to je nekako dobar, aktivan odmor, gdje se glava odmori malo od nogometa, a posveti se nečem jako kvalitetnom. Sada to sve ide puta dva, ali dobro je, imamo pomoć obitelji – zaključio je Melnjak.

Filip Krovinović i Fahd Moufi zajedno su dali izjavu nakon pobjede nad Rijekom, Krovinović je ujedno poslužio kao prevoditelj s portugalskog.

- Pobjeda je zaslužena. Čestitke momčadi, svih 90 minuta smo radili jako, vjerovali smo, na kraju je došao pogodak, mogao je doći i puno ranije – kazao je Krovinović.

- Utakmica je bila puna intenziteta, sretan sam što smo osvojili tri boda – dodao je Moufi.

Sjajna atmosfera punog Poljuda još jednom je oduševila Krovinovića.

- Osjećaj je lijep kao i svaki put. Srećom, ja sam to prošao, nadam se da ću prolaziti sve više puta. Kad god je ovakva atmosfera, to je neopisivo, stvarno sam zahvalan što sam tu i mislim da svi koji su ovdje mogu biti zahvalni.

I Moufi priznaje da je publika bila Hajdukov 12. igrač, koji je i njemu pomagao.

- Kad sam umoran, navijači me guraju, daju mi snagu. Sretan sam, želim samo igrati i nastaviti ovako.

Hajduk nakon dva odigrana derbija na startu prvenstva ima maksimalnih šest bodova.

- Velikih šest bodova, stvarno smo se nadali tome, vjerovali smo bez obzira što smo u Superkupu s gorkim okusom u ustima ispustili trofej, jer je stvarno bila dobra utakmica s naše strane. Sada treba razmišljati o sljedećoj utakmici, u Europi s PAOK-om ili Beitarom.

Sada slijedi stanka od desetak dana, do prve utakmice u Konferencijskog ligi, s grčkim PAOK-om ili izraelskim Beitarom iz Jeruzalema.

- Slijedi nam red odmora, red uživancije, red treniranja. Klasika... – najavio je Krovinović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2024 04:10