StoryEditorOCM
Hajdukpinezi za raketu

Danima je to ‘javna tajna‘, evo tko će Hajduku pomoći platiti Rakitića; već su dugo bogati dio hajdučke povijesti

Piše Pero Smolčić
21. srpnja 2024. - 10:39

Ivan Rakitić stiže na Poljud, prvo oko 16 sati slijeće u zračnu luku u Resniku, a potom će u 19.30 biti javnosti predstavljen na Poljudu. Hoće li biti i dočeka? Nije isključeno, spontani dolazak navijača na Poljud, baš pred tjedan kada ‘bijele‘ čeka službeno otvaranje sezone protiv Torshavn na startu kvalifikacija Konferencijske lige.

S Raketom se lansira i sezona, tako je nekako ispao, a sad ostaje vidjeti kada će ga talijanski trener Gennaro Gattuso odlučiti staviti na lansirnu rampu. I treba li Rakitić već protiv ‘pikzibnera‘ s Farskih otoka?

image

Marko Livaja

Duje Klaric/Cropix

Mnogi se pitaju već danima odakle Hajduku novac za Rakitića? Pa su šale išle i tako daleko da se spominje kako talijanski stručnjak za transfere Fabrizio Romano spominje nekakvu bušotinu nafte na Pujankama. Možda je to Puljkova 17. postaja na ‘aleji obećanja‘, tko zna? Nafta s Pujanki, neprocjenjivo.

No, šalu na stranu, Rakitića treba platiti, a jasno je da će u Hajduku primati znatno manje nego u Saudijskoj Arabiji gdje se odrekao vrtoglavog iznosa od 15 milijuna eura. Trebao je izdržati godinu i pol, ali odlučio je ‘dignuti sidro‘.

S obzirom na to da je Rakitić već dugi niz godina maneken Adidasa, pojavila su se razmišljanja da je sve dio veće priče, dresovi, Hajduk, Rakitić... Ali ipak, priča je znatno lokalnija. Vijest koja je već danima ‘javna tajna‘, jest da će dio Rakitićevog ugovora pokriti tvrtka Tommy. Dovoljno je da odradi jednu ‘košaricu‘ u dućanu i Tommyju već dobro. Uglavnom, Hajduk će se naći u gabaritima od nekih 600.000 eura, ostatak do nekih milijun ide na ‘brk‘ Tommyja. Takva je priča, ideja.

Tommy je već dugi niz godina jedan od najizdašnijih Hajdukovih sponzora, u konačnici je i na hajdučkim prsima, sada u Adidasovoj varijanti i ova je splitska tvrtka već dobrano zaslužila bitno mjesto u Hajdukovoj povijesti. Ostaje vidjeti kako će ovaj brak s Rakitićem proći i za Hajduk i za Tommy. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 01:30