StoryEditor
Hajdukopet plaćanje

Danas kazna za baklje u Zaprešiću: Hajduk bi se mogao izvući ‘samo’ s novom globom

11. prosinca 2019. - 08:54

Danas je nova kazna Hajduku na tapetu, "sridom u sridu", disciplinski sudac HT Prve lige Alan Klakočer reže kazne, kao nekoć Krešimir Vlajčević iz Zaboka, e taj je bio zloglasan za Hajduk, u Klakočera je, recimo, mekša ruka.

Mekša? A prije tjedan dana je odrezao kaznu zatvaranja sjevera plus 150.000 kuna globe "bijelima" što je izrazito visoka kazna, e da bi se nakon toga navijači Hajdukove pripadnosti opet poigrali u Zaprešiću: izveli su bakljadu koja se u kombinaciji s maglom pretvorila u dimnu zavjesu i prekid utakmice, potrajalo je to koji trenutak, minutu, dvije... Ne puno, ali dovoljno da bude zapisano kako je "igra zbog dima bila prekinuta", što nikad ne može bit dobro, nego samo otežava situaciju.

Hajduk u recidivu, kazne su stupnjevane, dogurao je već do zatvaranja sjevernog dijela tribine...

Dobro je što Klakočer po propisima uglavnom odvaja domaće od gostujućih utakmica, pa bi se "bijeli" mogli izvući iz klinča "samo" novom novčanom kazno. A bit će kažnjen i Inter Zaprešić, predmnijevamo, jer oni su kao organizator također krivi za – bakljadu navijača Hajduka.

Međutim, bit stalno u recidivu užasan je položaj, stalno ti je mač nad glavom, pregledajmo samo koliko je Hajduk lani propatio zbog kažnjavanja, zatvarao se i cijeli stadion, a ne samo sjeverni dio gledališta.

Da dijelimo savjete i pametujemo, nema smisla, ionako će svi uraditi onako kako su naumili i običavaju.

Što se aktualne kazne tiče, od zatvorenog sjevera i 150.000 kuna globe, Hajduk se još nije žalio, ali se neslužbeno pretpostavlja kako će se žaliti na visinu novčane kazne od 150.000 kuna, a protiv Istre će odraditi preostali dio kazne, odigrati bez publike na sjeveru.

Čekamo odluku, no čini se da sve ide u tom smjeru. Ako doista odrađuju "prazan sjever" u nedjelju, četvrtak je krajnji trenutak da povjerenik lige Josip Brezni uputi delegata Zlatka Stankovića iz Zagreba kako će Hajduk baš protiv Istre 1961 odraditi kaznu "praznog sjevera". Dakle, treba to reći, te na taj način organizirati meč u nedjelju.

Prošlosezonske kazne Hajduka

Ukupno:

870 tisuća kuna

5 susreta odigranih bez publike

2 susreta odigrana pred zatvorenim sjeverom

Prošle sezone Hajduk je u HNL-u kažnjen s ukupno pet domaćih susreta odigranih pred praznim tribinama, u dva navrata je zatvorena sjeverna tribina, dok je klubu uz to odrezano i ukupno 870 tisuća kuna direktnih novčanih kazni. Najrigorozniju kaznu Hajduk je prošle sezone dobio zbog poljudskog derbija protiv Dinama krajem rujna (0:0). Tada je uz more korištene pirotehnike ozlijeđen i vatrogasac, pa je Hajduk dobio četiri susreta koja je morao odigrati bez prisustva publike.

Zbog incidenata na susretima protiv Gorice na Poljudu (0:0) i Intera u Zaprešiću (3:1 za Hajduk) klub je dobio po jedan susret odigran uz zatvorenu sjevernu tribinu. Incidenti na Jadranskom derbiju s Rijekom na Poljudu u travnju (pobjeda Hajduka 4:0) koštali su Hajduka još jednog susreta odigranog pred praznim stadionom te 70 tisuća kuna. Najveća isključivo novčana kazna od 80 tisuća kuna na Poljud je stigla nakon domaćeg susreta s Dinamom u travnju (poraz 0:1).(FV)

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. rujan 2020 19:35