StoryEditorOCM
Hajdukdelirij na poljudu

Pogledajte kako su hajdukovci pozdravili navijače nakon pobjede na otvaranju sezone

Piše D. Ka.
25. srpnja 2024. - 22:12

23:00 - Slavlje Hajduka na otvaranju sezone, pao je HB Torshavn na raspjevanom Poljudu, 2:0. Kako je već uobičajeno, išli su igrači pozdraviti Torcidu na sjeveru, pogledajte kako je to izgledalo.

22:25 - Dobro je početna jedanaesterka Hajduka otvorila utakmicu, tu je vodstvo 2:0, ipak, oko 65. minute trener Gattuso je počeo mijenati. Talijan je napravio dvostruku izmjenu, umjesto Kalika i Sahitija u igru su ušli Perišić i Durdov. Naravno, Perišić je nagrađen posebnim aplauzom i ovacijama navijača, ali zanimljivo je da je mladi Durdov dobio jednako snažan pljesak i pozdrav pri ulazu na teren, ako ne i jači. Jasno je da je svojim vještinama već zaradio srca i simpatije navijača.

21:37 - Podigla je na sjeveru Torcida transparent, na francuskom jeziku: "Et une 33ème bougie de soufflée". Prevedeno, "I 33. svječica je ispuhana". Čestitala je Torcida na ovaj način rođendan navijačima Saint Ettienea, Magic Fans, s kojima je dugi niz godina u prijateljskim odnosima.

20:50 - Totalni delirij na Poljudu, desetak minuta prije početka susreta izašao je na travnjak pozdraviti sve navijače Ivan Rakitić. Točno onako kako je i bilo najavljeno, pojavit će se, ali neće još igrati, prerano je još. Izašao je na sredinu terena, mahnuo navijačima, a stadion se tresao od skandiranja: "Ivane, Ivane!"

20:30 - Trener Gattuso je na travnjaku a Poljudom odzvanja sada Sarà perché ti amo, poznata talijanska pjesma, na oduševljenje svih navijača. Planetarno popularna, uvijek se čuje na San Siru prije utakmice Milana, kluba u kojem je Gattuso proveo 13 najboljih godina svoje uspješne karijere.

20:10 - Uvijek se u ovakvim utakmicama s nestrpljenjem čeka koreografija Torcide, a u klubu strepe od - baklji i topovskih udara. No, ako dobro razaznajemo na nekoliko bijelih ‘krpa‘ koje vise na Poljudu, na njima piše:

‘Danas bez baklji‘. 

Odlično.

20:01 - Stadion se polako puni, a s razglasa na Poljudu trešti pjesma na - talijanskom jeziku. Neka se novi trener Gennaro Gattuso osjeća kao doma.

19:56  - "...e pa Hajduk je bitniji, sutra možemo doć kod vas", sadržaj je bio jednog telefonskog razgovora kojeg smo osluhnuli u blizini stadiona. Prioriteti na početku sezone su jasni.

19:35 - Još je sat i pol do utakmice, već rijeke bijelih dresova teku Zrinsko Frankopanskom ulicom, tek pokoji turist, izgubljena duša, se zaputi u kontra smjeru, pokušavajući se probiti kroz masu.

Bit će velike gužve oko stadiona, ali otvoren je satima prije, dobar je savjet ući na stadion što prije, ne čekati zadnji trenutak.

image
Paun Paunović/Cropix

19.00 - Vrućine jedva podnošljive, a centar grada pun ka‘ šipak. Ništa čudno, ali danas je ipak drukčije.

Inače centar u ljetnim mjesecima potpuno okupiraju turisti, malo je tu sadržaja za domaće, ali danas je drukčije.

Danas igra Hajduk. Počinje nova sezona, okreće se novi list. Uvijek Hajduk ima snagu pokrenuti mase, dignuti ljude na noge.

Preuzeli su natrag domaći centar grada od turista, barem na dan. Preplavila je bijela boja ulice, trgove i Rivu. Stotine Livaja i Perišića dokle god ti pogled seže, tek pokoji Rakitić.

Bit će da dresovi još nisu stigli na adresu, ili možda još uvijek neki ne vjeruju da je takav igrač u Hajduku. Imat će ga "nevjernici" prilike pozdraviti i danas na Poljudu.

image
Paun Paunović/Cropix

Jedva su dočekali navijači ovaj dan. Nanovo rasplamsala euforija, takvi smo i takvi ćemo uvijek biti. Stigli su Gattuso, spomenuti Rakitić, sve je ponovno dobro, teško proljeće je zaboravljeno.

Brzo je Poljud rasprodan, ponovno će Bijele bodriti više od 30 tisuća duša, cijeli grad je na nogama, iako mnogi, ruku na srce, ime protivnika teško uopće mogu izgovoriti.

Hvala Bogu, barem je utakmica tek u devet sati, da ovaj ljetni ‘zvizdan‘ malo opusti, da sunce zađe.

image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 17:23