StoryEditor
Hajdukuvijek isto

Cvjeta crno tržište ulaznica za finale Kupa: šverceri karte prodaju za 1500 kuna, a pošteni za 150

24. svibnja 2022. - 20:31

Otkad Armada više nije nada, otkad je riječka navijačka skupina kupila samo 2200 ulaznica od za njih raspoloživih 6000, ali je iz sigurnosnih razloga i odlučeno da preostalih 3800 neće u slobodnu prodaju, navijači bez ulaznica za finale Kupa traže kako nabaviti odavno razgrabljene dragocjene papiriće.

Pritom su cijene na crno na internetskim oglasnicima otišle i doslovno u nebo. „Breaking news” bilo je što smo na jednom poznatom online oglasniku pronašli oglas u kojem kupac ulaznicu prodaje po nabavnoj cijeni. Jedna za zapad po cijeni od 150 kuna. Čudo neviđeno. Našli smo jednog koji nije švercer. Valjda je čovjeku ispod časti zarađivati na svojima, da ne kažemo na tuđoj muci. Evala majstore, da je više takvih.

Međutim, bilo je i dosta „El Clasico” oglasa. Tri ulaznice za dječju tribinu (istok) – 2500 kuna. Ili depopulacijska politika na djelu. Podsjetimo, ulaznice su se originalno prodavale po cijenama od 90 kuna za tribine sjever i jug, 120 za istok i 150 kuna za zapadnu tribinu. Ako već prelazimo na euro to je cca 110 eura komad. Znači, ovaj je lik kune već gotovo i doslovno pretvorio u eure!

Prvaci su ipak junaci koji su za ulaznicu za sjevernu tribinu tražili tisuću odnosno tisuću i pol kuna. A faca. Jedan je čak i naveo: „Molim da me preskočite s ponudama od 500 kuna, hvala.” Istok se mogao kupiti po 700 kuna, pa i po 1000 kuna.

Ako vam je sve ovo skupo, onda molimo ne čitajte dalje. Naime, nije samo finale Kupa Hrvatske u điru. Ulaznica prve kategorije za finale Lige prvaka između Liverpoola i Reala u Parizu 28. svibnja na St. Denisu također se prodavala. Za čak 30.000 kuna! Pa tko voli nek’ izvoli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2022 15:40