HajdukAkcija i golova

Čujemo li to petardu? Hajduku je najvažnije proći dalje, ali je potrebno prikazati i dopadljiv nogomet

Piše Slaven Alfirević
18. srpanj 2019. - 19:42
IMG_20190709_181732
rgx time: 3.2901763916016E-5

Je li to puca "petarda" danas? Ma, najvažnije je proći dalje, ali za prvu utakmicu, premijeru, koja će okupiti podosta gledatelja, jer tako to uvijek bude kad se igra prva predstava i zaželi se publika nogometa, potrebno je prikazati (i) dopadljiv nogomet. Akcije i golove. Da zaori pljesak na otvorenoj sceni Poljuda.

Hajduk ima problema kao i na Malti što se tiče igračkog kadra, plus što nema ni Domagoja Bradarića koji je okupiran odlaskom u Lille.

Pa je ostatak lako sastavit, jer nema ni Posavca, Juranovića, ni Caktaša kao što ih nije bilo ni na Malti.

Ako nema Bradarića, tu je Ivan Dolček.

U sastavu predviđamo još jednu novost, izmjenu, a to je da bi već od prve minute šansu dobio Stefan Simić, na poziciji stopera, da vidimo kako će funkcionirati u tandemu s Ardijanom Ismajlijem, dočim bismo Oleksandra Svatoka privremeno preselili na klupu.

Tri stopera moraš imat konkurentna u slučaju ozljeda i kartona, da su uvijek spremni za "štafetu". A četvrti može biti i Borja Lopez.

U napadu je nova šansa da se nametne namijenjena Ivanu Deliću koji se još na pripremama u Sloveniji pokazao kao prirodna, po poziciji, zamjena za Miju Caktaša. Naravno, uloge su ponešto drugačije, ali dok su Adam Gyurcso i Jairo na krilnim pozicijama, Delić je centralno.

Intrigira može li se Josip Bašić približiti desnom beku,, da se Stanko Jurić ne muči tom ulogom kad već nema Josipa Juranovića, od dva Josipa izbor pada na Stanka.

Kako god okrenuli zaziva se – petarda, odnosno okrugla pobjeda Hajduka, trener Siniša Oreščanin je prisnažio kako je Gziru uračunao u pripremni period i da je ovo zapravo generalka na neki način za debi u prvenstvu protiv Istre, premda je to nekako nezgrapno reći jer Maltežani, kakvi god, ipak su europskog predznaka i specifične težine.

#HAJDUK#TAKTIKA#GZIRA