StoryEditor
Hajdukuvertira u derbi

Čeka li Bijele kazna? Hajdukovci majicama stali uz navijače, vodstvo Dinama požalilo se delegatu utakmice

Piše PSD
23. studenog 2019. - 00:15

Hajduk i Dinamo remizirali su na Maksimiru, a nakon utakmice ostali su repovi, koji ovoga puta nisu bili sportske prirode. 

Naime, osim pokušaja napada na navijače Hajduka, jedna od glavnih tema je i žalba Dinama delegatu utakmice na činjenicu da su Hajdukovi igrači na travnjak došli u crnim majicama na kojima je pisalo "Hajduk uz navijače, protiv represije".

Policija na Branimirovoj spriječila napad na Hajdukove navijače molotovljevim koktelima, na Demerju napadnuti ženska osoba i vozilo

Razlog takvog poteza igrača splitskog kluba bile su "svježe najave o donošenju novog Zakona o navijačima", a zbog toga bi mogli biti kažnjeni. 

Kako prenosi Index.hr, član Dinamove Uprave Krešimir Antolić i tajnik kluba Davor Bukovina požalili su se delegatu utakmice jer su igrači Hajduka to učinili bez dopuštenja.

Index.hr također u cijelosti prenosi pisanu izjavu delegata Ante Vučemilovića.

"Krešimir Antolić i Davor Bukovina izrazili su protest zbog najave predstavnika HNK Hajduka gospodina Krešimira Mikulandre da će igrači ispod trenirki obući crne majice s natpisom "kontra mraku, konta sili" na leđnoj strani i "Hajduk uz navijače protiv represije" na prednjoj strani, a bez prethodne suglasnosti s organizatorom utakmice i povjerenikom za natjecanje HNS-a", stoji u zapisniku.

Izdvojeno

10. srpanj 2020 19:40