StoryEditorOCM
Hajdukjake riječi

Čeferin napisao tekst o Hajduku koji je žestoko odjeknuo: ‘Dignimo glas protiv nepravde‘

Piše Sport SD
23. srpnja 2024. - 20:08

Hajduk, kao najstariji hrvatski nogometni klub, kroz svoju povijest prolazio je kroz turbulentna razdoblja, ali u svima je pokazao što zapravo njegovo ime znači i koliku težinu ima.

Stoga i ne čudi da je u povodu 80 godina obnove HNK Hajduka na Visu promovirana i knjiga „Ratni Hajduk“, a jednako tako i da se okupilo probrano društvo. Važnost ovog povijesnog dokumenta svojim dolaskom potvrdio je i predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin, cijela Uprava HNK Hajduk na čelu s predsjednikom Ivanom Bilićem, sportski direktor Nikola Kalinić, trener Gennaro Gattuso zajedno sa suprugom, veteran Ivica Šurjak, gradonačelnik Splita Ivica Puljak, dogradonačelnik Antonio Kuzmanić, gradonačelnik Visa Ivo Radica, gradonačelnik Hvara Rikardo Novak te mještani Visa koji su do kraja ispunili Hrvatski dom. 

Hrvatski športski klub Hajduk je kao što je poznato obnovljen na blagdan Svetog Dujma 1944. godine na Visu kao prva obnovljena momčad u tada fašizmu porobljenoj Europi. O tom događaju tada izvijestili su i Ujedinjeni narodi u svom glasniku, a pred kraj rata francuski premijer kasnije predsjednik Charles de Gaulle, proglasio je Hajduk "Počasnom sportskom momčadi slobodne Francuske". 

Posebnu čast Hajduku ukazao je i sam predsjednik UEFa-e Čeferin koji je u svom nadahnutom uvodniku u knjizi istakao kako „trebaš imati poštovanje prema ljudima koji su u najtežoj situaciji pomagali drugim ljudima i pokazali da je nogomet veći od svega drugog“.

image

Uvodnik predsjednika UEFA-e

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 21:49