StoryEditor
Hajdukvjetar se smiruje

Bura najvjerojatnije neće odgoditi utakmicu na Poljudu: evo kakva je procedura u slučaju prejakog vjetra i što nam je rekao Brezni

23. veljače 2019. - 14:33

NOVIJE

Vremenske prilike u Splitu su se osjetno popravile u odnosu na sinoć i jutros. Orkanska bura koja je tada napravila popriličnu štetu u gradu (i diljem Dalmacije) je u međuvremenu poprilično oslabila te je za očekivati kako ipak neće biti prepreka odigravanju prvenstvenog susreta Hajduka i Gorice.

Naravno, ako se vremenske prilike do kasnije poslijepodne ne pogoršaju kao što su se u proteklih dva-tri sata popravile. I dalje u gradu pod Marjanom puše bura, ali znatno manje jačine.

Odluka je, ponavljamo, na službenim osobama utakmice, točnije sucu susreta Marinu Vidulinu iz Kanfanara koji će konačni sud donijeti prije susreta.

U Hajduku nemaju još nikakvih službenih informacija.

Za usporedbu, drugačije je kada je u pitanju primjerice odgoda zbog kiše i poplavljenog terena neadekvatnog za igru što se može konstatirati i nešto ranije, za razliku od bure koja u sat-dva vremena može oslabjeti, ali i osjetno pojačati.

Utakmica Hajduka i Gorice zakazana je danas na Poljudu s početkom u 17.30 sati. Sadašnje vremenske prilike ne bi trebale biti smetnja odigravanju susreta...

PRVA VIJEST

Zbog jake bure moguća je odgoda današnjeg susreta Hajduka i Gorice. Orkanska bura koja od sinoć puše u Splitu dovela je u pitanje odigravanje prvenstvenog ogleda Hajduka i Gorice koji bi se s početkom u 17.30 sati trebao odigrati na stadionu na Poljudu.

O tome će odluku pred početak susreta donijeti sudac Marin Vidulin iz Kanfanara.

- Moguća je odgoda. Ne mogu prejudicirati odluku, sve je u rukama suca. Po prognozama koje pratimo vjetar bi trebao donekle oslabiti do poslijepodneva, ali vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno da se utakmica odigra – rekao nam je povjerenik natjecanja HT Prve HNL Josip Brezni.

Sat i pol prije početka susreta organizira se sastanak službenih osoba s predstavnicima klubova. Odluka može biti donesena i kasnije pred početak utakmice.

Međutim, kako sada stvari stoje trenutno nema adekvatnih uvjeta za odigravanje utakmice, kako gledano sa sportske strane jer vjetar bi po svojoj trenutnoj jačini onemogućavao ikakvo smisleno baratanje loptom, a s druge strane ni sigurnosno po gledatelje i igrače jer po cijelom Splitu padaju predmeti sa zgrada, padala su i stabla, grane...

Na pomoćnom igralištu stadiona na Poljudu od jakog vjetra polomljene su i ograde, klupe za pomoćne igrače nosi vjetar...

U slučaju odgode utakmica se mora odigrati idući dan.

- Sve je u rukama sudaca, oni će najbolje procijeniti na licu mjesta. Ako se ne bude moglo igrati danas, igrat će se sutra, pronaći će se neki odgovarajući termin – potvdio nam je Brezni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2021 05:00