StoryEditor
Hajdukmaksimir nade

Budući kapetan Hajduka o planu za derbi s Dinamom: Što prije do njihovih šesnaest, ne treba protivnicima baš sve otkriti

15. prosinca 2018. - 10:00
hajduk_istra46-081218

Ante Palaversa, jedan je od glavnih igrača trenutačnog Hajduka, uzdanica trenera Siniše Oreščanina nakon što su ga tijekom sezone koristilii i Željko Kopić, te posebno Zoran Vulić. Mladić koji je iz svoje generacije 2000. prvi čvrsto zakoračio na scenu, kandidat je i da ponese kapetansku traku "bijelih" u nedjelju u Maksimiru.

Ipak, o tome će se Oreščanin i momčad tek usuglasiti, nema naznaka da je traka dodijeljena (za privremenu upotrebu, jer Josip Juranović preskače tek ovu, jednu utakmicu, zbog žutih kartona).

Netko u kapetanskoj ulozi vidi opet Miju Caktaša, da mu po treći put dadu vrpcu, ali su šanse Palaverse - izrazite, jer se Mijo u tom skidaj-dodaj s trakom dosta izlizao, a Palaversu je kapetanom promovirao i izbornik Ivan Gudelj u uspješnim nastupima mlade selekcije "do 19".

Kako god, tek o kapetanskoj traci s Palaversom nije bilo izravnog govora, pred novinarima je jučer izrekao tek nekoliko opservacija ususret gostovanju protiv Dinama.

Ono što upada u oči jest – hajdučki gard, pun optimizma ide u Maksimir i priča o tome kako treba što prije zagaziti prema Dinamovu šesnaestercu. I pokazati što sve ova momčad Hajduka može, bez obzira na ovo i ono.

- Očekujem od nas prije svega vrlo konkretnu utakmicu! Nadamo se našoj dobroj igri, da pokažemo ovo sad što radimo, kroz ovaj novi period, da pokažemo da možemo. To je to, pokazati dobru igru, mi to možemo.

Dinamo igra u Maksimiru, dobri su ove sezone, gdje uopće vidite vašu šansu, zanimalo je novinare?

- Dinamo je jaka momčad trenutno i na vrhu su tablice. Ali, mi doista vidimo prostora kroz našu igru. Kroz naše segmente igre mi ćemo doći što prije do njihovih šesnaest metara. I pokušati... - rekao je Palaversa.

Nije otkrivao namjere iz Oreščaninove radionice, ali nekakva se zamka Bjelici i "modrima" očito sprema. Hajduk u nedjelju u Maksimiru želi popraviti slab dojam tijekom sezone.

item - id = 579936
related id = 0 -> 1102820
related id = 1 -> 1080576
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2021 00:48