StoryEditorOCM
HajdukDvostruki udarac

Brexit! Novim lukavim potezom Hajduk se dodatno pojačao Brekalom te dokazao kako Dinamo više nije nedodirljiv

Piše Frane Vulas
28. siječnja 2024. - 08:11

Čeka se još da Hajduk i službeno potvrdi dolazak Josipa Brekala na posudbu do kraja sezone, ali to je samo stvar formalnosti. Već na današnjem jadranskom derbiju s Rijekom na Poljudu iz svečane lože će Brekalo gledati nove suigrače.

Novom zvučnom akvizicijom napravio je Hajduk veliki posao i na terenu i izvan njega u lovu na prvi naslov prvaka poslije 2005. godine. Ubio je jednim udarcem dvije muhe. Doveo je nepobitno zvučno pojačanje, povremenog hrvatskog reprezentativca i igrača koji je bio na pragu povratka u Dinamo. A s druge strane je i ‘ubio Dinamo u pojam‘.

Neovisno o tome što je Dinamo odustao od Brekala zbog svojih razloga, zbog toga što je ‘visio‘ trener koji ga je želio Sergej Jakirović. Veliki je ovo udarac klubu koji je naviknuo da sve ono najbolje što je dostupno na tržištu valjda inercijom završi u Maksimiru. Dinamo je sam kriv, u slučaju Brekalo odlučio se za ‘Brexit‘. Mogao bi mu se sada obiti o glavu. A pogotovo što je Brekalo samo vrh ledene sante, nakon što su ove zime u splitski klub došli ili se vratili i Ivan Perišić, Nikola Kalinić i Laszlo Kleinheisler.

Naravno, ima još vremena do kraja prijelaznog roka da se Dinamo trgne, ali nakon onog debakla s Lokomotivom tijekom tjedna (poraz 0:3) sve je veći pritisak na ljudima koji klub vode u stručnom i svakom drugom pogledu. Ali ovo je novi, veliki dokaz kako Dinamo sve više gubi apsolutnu moć, dominaciju u hrvatskom nogometu na koju se naviknuo.

image

Brekalo u akciji

Tom Dubravec/Cropix
image

Tko bi rekao da će zajedno nositi bijeli dres...

Damir Senčar/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 01:45