StoryEditor
Hajdukhajduk kao škver  

Brbić umiruje: Velikoj većini trenera ugovor će biti produžen

Piše PSD.
22. lipnja 2013. - 22:50

Nervoza je jučer zavladala u Omladinskoj školi Hajduka. Makar je takva opcija od ranije najavljivana i bila izvjesna, kada se dogodilo, čovjeka malo stisne u trbuhu. Naime, trenerima u Omladinskoj školi aktivirana je klauzula iz ugovora po kojoj se ovi postojeći ugovori, koji traju do 30. lipnja, ne produžuju.

Dakle, od prvog dana srpnja aktualni treneri iz omladinskog pogona ‘bijelih’ bit će privremeno bez posla.

Što će se događati nakon toga? Zvuči prilično čudno da se nikome nije produžio ugovor, iz čega se da lijepo naslutiti kako je Hajduk zapravo sebi ostavio prostora za jednostavnije slaganje nove križaljke u Omladinskom pogonu.

- Jednostavno je aktivirana ta klauzula iz ugovora, velikoj većini će trenera ugovor biti produžen - kazao nam je predsjednik uprave Hajduka Marin Brbić. Kada će se znati kome i na koliko dugo? - Ne znam. To ćemo tek vidjeti. Žurite pred rudo - odgovorio je Brbić.

Spominje se, i s obzirom na razvoj događaja ne zvuči nerealno, kombinacija da se potpišu novi ugovori s trenerima na znatno kraći period nego do sada, na samo nekoliko mjeseci. Takva bi varijanta omogućila Jensu Anderssonu, švedskom sportskom direktoru, da pogleda koga to ima u trenerskom stožeru Omladinske škole i probere one koji mu trebaju, a ostalima se zahvali. Jasno je kako Andersson do sada nije imao vremena sagledati što to ima u nižim uzrasnim kategorijama, a i to je jedan od njegovih zadataka, ustrojiti Omladinsku školu na moderan način. - Sve su opcije otvorene, moramo tek vidjeti, nećemo ništa naprečac odlučiti - kazao nam je Brbić.

Dakle, trener juniora Robert Jarni, pa trener kadeta Mladen Jurić, pa dalje Saša Glavaš, Teo Pirija, Vik Lalić, Boris Marin... Svi su oni zapravo na čekanju. Prvo, kakav će im novi ugovor iz kluba ponuditi, a onda i kako će proći evaluaciju koju će obaviti Andersson.

PERO SMOLČIĆ


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. rujan 2020 05:29