StoryEditorOCM
HajdukBALIĆ - PLES MILIJUNA

Brbić odbio 5,5 i traži rekordnih 7 milijuna, čeka se dolazak Mourinhovog i Ronaldovog menadžera u Split; Nakić: Posao je pri kraju

Piše PSD.
12. lipnja 2015. - 18:12
Andrija Balić u Valenciji?! Valencia bi dala 5,5, Hajduk traži  7... Milijuna eura! 

Još samo da se pregovori pretope u pismenu formu, jer sve još uvijek stoji u zraku, usmeno...

Sad već i svijet europskog "mercata" špekulira s ponudom i potražnjom između Valencije i Hajduka za dugopoljskog dragulja, na primjer dobro upućeni talijanski špekulanti s nogometnog "mercata", prave burze informacija s portala Alfreda Pedulle. 

Na tim se gabaritima, dakle, nalazimo danas: između spomenutih 5,5 i 7 s time da se odšteta dijeli 90:10 između Hajduka i nogometaša, a godišnja plaća Balića u Valenciji ponuđena je na razini od 500.000 eura što, ruku na srce, i nije neka cifra. 

Bilo bi bolje za nogometaša da mu je godišnja plaća – veća, bilo bi logičnije, pa bi se i o tome još pregovaralo, podizalo, ali treba najprije doći pismena ponuda; ili da doista dođe agent Camacho, kao što se baš očekuje po riječima posrednika, našeg domaćeg menadžera, Tomislava Nakića...

Očekuje se, dakle, da se uprizori - agent Camacho (nije u srodstvu s poznatim španjolskim reprezentativcem koji je na Poljudu bio i kao izbornik španjolske reprezentacije). 

Camacho zastupa agenciju Jorge Mendesa, čuvenog Portugalca koji je gotovo "vladar" europskog tržišta i ima svoje "šape" u Valenciji. Mendes je alfa i omega cijelog posla. Mendes drma nogometnim tržištem Europe, a i svijetom, on drži većinu najskupljih nogometaša (Cristiano Ronaldo, Radamel Falcao, James Rodriguez, Angel Di Maria, Diego Costa..., ali recimo i Bruno Gama iz Dnjipra da vidite koliki je to dijapazon igrača). 

Pod Mendesovom kapom je i trener Mourinho, što je važno samo po sebi.

Toliko o značaju cijele storije. A Tomislav Nakić nam je i jučer potvrdio:

- Ja nisam govorio o brojkama, one su plod medijskih kalkuliranja. To je poslovna tajna. Ali je istina da je posao pri kraju, čekamo da se Španjolci najave i dođu na pregovore čime bi sve zajedno dobilo završnu notu – tvrdi nam Nakić, uz potvrdu da je Mendes pokretač posla.

Hajduk bi pokazao da se prodajom Balića može totalno izvući svojim snagama s "minimalca" i pozitivnu nulu sasvim oplemeniti u plus, a s druge strane bi radije ostavio razvikanog talenta u svome dvorištu da sanja s njime Europu makar još godinu dana.

Ima logike i da Hajduk stavlja letvicu baš na sedam milijuna eura. Time bi uprava Marina Brbića i ovaj Nadzorni odbor izjednačili klupski rekord u prodaji igrača, rekord što je postavljen u ljeto 2009. godine kad se Nikola Kalinić prodao u Blackburn Rovers. 

Doduše, tada je transfer iznosio 7,5 milijuna eura, ali je Hajduk kasnije pristao na "skonto" od pola milijuna eura samo da novac dobije odmah, brže, a ne na rate. A Kalinićev dio odštete vrijedio je 30 posto.

Danas, dakle, ako bi Valencia postavila rekordnih 7, onda bi se Hajduk teško othrvao tom poslu.

Balić ima, rekosmo 10 posto, to bi značilo veliku stvar i za njega i obitelj, premda se Balići dobro drže da ostave malog Andriju još godinu dana doma. Nakon lanjskog kombiniranja s odlaskom u Tottenham, koji je bio gotovo pred realizacijom, za 1,5 milijuna eura, danas je Baliću cijena skočila tri-četiri puta!

Da odvrtimo priču unatrag dvadesetak dana vidjet ćemo da je Brbić u startu odbijao priču koja se vrtjela između tri, četiri, pa i pet milijuna eura... Kad bi bila sedam, e valjda je to ona 'nemoralna granica' o kojoj su i "bijeli" govorili.

SLAVEN ALFIREVIĆ
Ako Balić ode - Hajduk bez dugova

Da Hajduk dobije cca šest milijuna eura čisto od odštete, ako transfer dostigne blizu sedam, minus 10 posto za igrača, koliko je to novca za Hajduk?

Pa to su dvije trećine godišnjeg proračuna! I Hajduk bez dugova. Treba li više reći. Financijska stabilnost je garantirana. 

Samo da agent Camacho dođe i da nakon izmjene mejlova osvane i službena ponuda.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2023 04:04