StoryEditor
Hajduku novu potragu

Brbić definitivno odlazi: Nisam htio ostati kada sam vidio da nemam povjerenje

22. srpnja 2020. - 16:05

Brbić, dakle, odlazi, izgledalo je doista bi se nakon čvrstog stava Nadzornog odbora koji mu je davao jednoglasnu podršku moglo dogoditi da se predomisli, te ostane za komilom uprave Hajduka i povuče ostavku. Takav se doimao još u Trogiru, na prezentaciji kampa.

No, nakon što je Naš Hajduk sa 24,53 posto u dioničkom kolaču okrenuo palac dolje, Brbić je shvatio da bi ostanak značio i da ide „kontra struje”, onog dijela što se odnosi na klupsku bazu okupljenu oko Udruge Naš Hajduk.

Tako je potvrdio ostavku kao moralan čin, a nakon što nije ispunio obećanje od lani koje je – nota bene – zadao sam sebi. Nadzorni odbor ga je želio zaustaviti, nedvosmisleno su stali iza predsjednika i njegova rada koji se ne ogleda samo kroz prvu momčad koja je, ajme, od zime do ljeta skliznula na ljestvici sa željenog drugog sve do petog mjesta.

I što sad kad je Brbić potvrdio ostavku, jasno je da bi mogla slijediti – lavina odlazaka. Jučer su dugo u Poljudu raspravljali, dogovarali se i objašnjavali, pa je i obznana oko Brbićeve definitivne odluke da odlazi kasnila sve do popodnevnih sati e da vidimo tko sve od Brbićevih ljudi (odmah) ide. Cijeli njegov stožer, što bi se reklo kao u filmu „svi predsjednikovi ljudi”?

Mario Stanić je ne sumnjamo jako pogođen ovakvim raspletom, uz Stanića je logično vezan Ivan Kepčija, s njima je i trener Igor Tudor, zajedno su došli u paketu, ali u pitanju je sad i kompletan Nadzorni odbor kojem je Naš Hajduk udijelio packe, osjetili su se pogođeni kao da je i njima uskraćeno povjerenje, pa se i o njihovim daljnjim potezima nagađa.

Lijepo su zazivali kontinuitet upravljanja i struke, makar i po cijenu serije poraza, a ovo ne da je šok-terapija u Poljudu, nego bi klub neko vrijeme mogao doslovno biti „obezglavljen”, odu li svi...

No, što bi se reklo i to su alati demokracije na potezanje pitanja odgovornosti.

Tko još odlazi? Nakon trenutaka neizvjesnosti, jučer - samo Brbić, a dalje ćemo pratit, kao seizmolozi, „seriju popratnih potresa”.

Brbić navodno neće ostat sve do izbora novog čelnika, nego samo desetak dana što je neophodno za normalno funkcioniranje.

Službena objava

Marin Brbić se oglasio vezano za svoju ostavku, a njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Poštovani navijači Hajduka, prijatelji Kluba i poslovni partneri, suradnici, igrači i treneri,

unatoč neupitnoj podršci Nadzornog odbora nisam povukao ostavku želeći na Glavnoj skupštini vidjeti kakav je stav vlasnika Kluba. Bio sam spreman preispitati svoju odluku da sam dobio povjerenje vlasničke strukture prihvaćajući zajednički artikuliranu potrebu za toliko željenim kontinuitetom. Budući da na navedenoj Skupštini nisam dobio podršku drugog najvećeg dioničara Kluba - Udruge Naš Hajduk, odlučio sam ostati pri svojoj prvotnoj odluci da podnesem ostavku.

Za mene osobno ponižavajući je način na koji mi je Udruga Naš Hajduk iskazala nepovjerenje, posebno imajući u vidu govor predsjednika Udruge gospodina Tonija Baletića koji je pritom koristio rječnik neprimjeren događaju, instituciji HNK Hajduk i funkciji koju sam obavlja. Usporedba predsjednika HNK Hajduk, ma tko on god bio, s kućnim ljubimcem je apsolutno neprihvatljiva, ispod svake razine komunikacije, posebno među dionicima Kluba na tako bitnom događaju.

Svom Hajduku želim da pronađe novog predsjednika koji će biti uspješniji od mene u rezultatskom i u poslovnom smislu, a posebno u postizanju jedinstva cjelokupnog hajdučkog puka.

S poštovanjem,

Marin Brbić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. srpanj 2021 08:35