StoryEditor
Hajduksudar bilih tića

Bradarić je zalog bolje budućnosti Hajduka, a malo je nedostajalo da se i Andrijašević vrati. Zajedno su Rijeci donijeli dvostruku krunu, a sada su opet rivali

Piše Slaven Alfirević
13. rujna 2019. - 10:07

Bradarić – Andrijašević, ili obratno, igra se na Rujevici, a tamo je sad Franko domaći... U svakom slučaju Filip na Franka, kao sudar dvojice Hajdukovih "bilih tića" na suprotnim stranama, jadranskom derbiju u nedjelju daje poseban štih.

Zajedno su počeli u Hajduku s razmakom od godine dana, kad su bili desetogodišnjaci, dijeli ih nekoliko mjeseci, Franko je 1991. rođen, stariji je od Filipa tek pola godine.

Zanimljive su te spojnice i raskrižja.

Zajedno su osvajali juniorski kup Hrvatske s Hajdukom u Umagu u veljači 2010. godine, 2:0 kontra Dinama, s dva gola Ivana Lendrića, igrali su: Stipica, Kuvačić, Bašić, Mić, Boljat, Bradarić (od 88. Barić), Repić, Pešić (od 52. Caktaš), Lendrić (od 68. J. Vuković), Andrijašević, Livaja (od 68. Vukčević). Vodio je momčad Saša Glavaš, nadgledao Goran Vučević.

Zajedno su bili u – Rijeci, sedam godina kasnije potpisali su duplu krunu Rijeke 2017., a ne znaš tko je od njih, po rođenju hajdukovaca, bio veći i značajniji čimbenik u stvaranju riječke trofejne povijesti. U momčadi Slovenca Matjaža Keka, blistali su i Bradarić kao kapetan šampionske ekipe i Andrijašević kao ponajbolji igrač, strijelac.

Bradarić je u Rijeci proveo tri i pol godine i ostavio kapetanski trag, živio je u Kastvu, pa na Srdočima, a Franko je  bio upečatljiv po zgodicima, živio je u Kostreni, samo godinu dana igrajući za Rijeku u koju je došao zaobilaznim putem, preko Dinama, odnosno Lokomotive.

Sad su se poželjela obojica vratiti nakon epizoda u inozemstvu, Andrijašević nakon dvije godine u Belgiji, a Bradarić nakon sezone u Italiji, obojica natrag. U Hrvatsku. Za Bradarića ni trenutka nije bilo dvojbe, htio je samo i isključivo u Hajduk, kako je naumio, naposljetku je i ostvario.

Andrijašević je razgovarao s Hajdukom, ali se nisu našli, kazat će nam u Poljudu kako je taj razgovor trajao vrlo kratko, ali kontaktirali jesu.

Hajduk je birao jednog, u kontaktima s Bradarićem, Andrijaševićem, Sušićem, Filip je imao "pole-position" koji je i poentirao.

Obrni-okreni, zadnjeg dana prijelaznog roka iz Rijeke su lansirali bombu: vraća nam se Andrijašević! Nije došao u Hajduk, nego je opet u Rijeci. A tog istog 2. rujna Hajduk je objavio da je Bradarića vratio sa Sardinije.

Prijatelji, a u nedjelju suparnici. Prijatelji otkako su igrali u mlađim uzrastima Hajduka i gdje su ih vodili Saša Glavaš i Goran Vučević, kad se sezonu mlađi Bradarić, kao "ulazni junior" priključio društvu u kojem je bio već "izlazni junior" Franko Andrijašević. Suparnici su od nedjelje...

Imali su svoje puteve dokazivanja, kao rakova djeca, Filip u Stobreču, Franko u Dugopolju.

Stigli su igrati zajedno i za Hajduk, primjerice protiv Lokomotive 22. veljače 2014. u Zagrebu, 2:0 je slavio Hajduk, Bradarić je bio asistent za gol Andrijaševiću, a drugi je za Hajduk dodao Maglica i Lokomotiva za koju su igrali Pjaca, Šitum, Trebotić... svladana je sa 2:0.

Ubrzo su obojica svojim odlascima iz Hajduka financijski doslovce spašavali blagajnu na koju je brižljivo motrio predsjednik Marin Brbić.

Najprije Andrijašević prodajom u Dinamo u ljeto 2014., za cca 750.000 eura. A u zimu je 2015. i Bradarić otišao u Rijeku (600.000 eura u dvije rate), koja je k tome prelomila u tom poslu i svoja traženja od braće Sharbini i braće Maloku, pa je korist za Hajduk bila još veća.

Filip je igrao za Rijeku, a Franko za Dinamo, još više Lokomotivu, onda su se u sezoni 16/17 našli zajedno u – Rijeci...

Danas, život piše romane: Bradarić je zalog Hajduku da bi ova sezona mogla bit najbolja od 2011. A Andrijašević (koji je, usput, osvojio i Kup s Hajdukom 2013.) podiže riječki moral nakon slabašnog starta u sezonu.

Hajdukovci na suprotnim strana, Filip se vratio u Hajduk, a Franko se vratio u – Rijeku, glavna priča jadranskog derbija.

#HAJDUK#FRANKO ANDRIJAŠEVIĆ#FILIP BRADARIĆ#HNK RIJEKA

Izdvojeno

05. srpanj 2020 03:38