StoryEditorOCM
Hajdukzimski mercato

Božićni Hajduk: Što se kuha u novogodišnjem loncu Mr. Footballa? Najviše intrigira još jedno ‘osječko‘ pojačanje

Piše Slaven Alfirević
25. prosinca 2023. - 08:01

Lindon Selahi? Ili ipak Lazslo Kleinheisler. A na lijevom beku David Čolina? Ili ipak Domagoj Bradarić...

Božićno-novogodišnje raspredanje velikih poslova u zimskom „mercatu” u punom je jeku, iz Hajduka na takve stvari uobičajeno kažu „bit će takvih objava po društvenim mrežama koliko god hoćeš, nećemo valjda na svaku reagirat”, pa u Poljudu radije tradicionalno šute, a na nama je da sublimiramo izrečeno, napisano, te se time zabavimo uz božićnu trpezu.

Tko se sve dosad stavio i stavljao u kontekstu Hajduka? A da nije to notorni Nikola Kalinić koji se priprema za pripreme i treba bit s „bijelima” u Umagu bez obzira hoće li novi ugovor potpisati prije ili poslije 36. rođendana koji mu pada dogodine, ali već 5. siječnja. I da nije to isto tako notorni Ivan Perišić zvani „vrime je” čija je teška ozljeda križnih ligamenata usporila i vrijeme povratka i tajming upotrebe tog vrsnog krilnog napadača.

Perišić će se vratit, kako je uostalom sam obećao, samo ne zna se još kad. Ka‘ u Velom mistu Keko šta je govorija, je, je, oće, jema puno lipih stvari, jema Gospe mi, ali ne smin reć...

Osim Nikole i Perije, tko je na radaru? Ne ulazimo u u možebitne povratke tipa Prpić, Šošić, Capan, Krolo...

Da vidimo pravi mercato: Čolina, D. Bradarić, Čokaj, Selahi, Hoxha, Tuci, Kleinheisler, čak i Awaziem, kao da Šarlija i Uremović nisu najbolji stoperski par HNL-a, a iza njih na čekanju je i Elez spreman kao zapeta puška...

Što se kuha u božićno-novogodišnjem loncu, tj. teći Mr. Footballa ili kako ga je Aljoša Pavelin nazvao, našeg Čarobnjaka?

Nikoličius nije Čarobnjak iz Oza, ali sasvim je priznat po vještini „kuhanja” ne samo u svojoj Litvi, a pripravak poljudske kužine mora mu i ove zime biti bolji nego „banket u blitvi”.

A da se kuha, kuha se. Moramo pripaziti i na Jakobušićevu vegetu, dodatak jelu, a to je oprez u pripravljanju „brudeta” (od bakalara), da se ne presoli i ne začini previše, jer kako je gospar Lukša rekao - nikako ne smijemo poremetiti ravnotežu momčadi koja je baš sad idealna!

To je poslanica predsjednika, izrečena friško na skupštinskom sijelu.

Prema tome, nemojmo ih puno nadrobit. Jedan lijevi bek, e sad je li to Čolina kojeg bi se moglo posuditi iz Augsburga ili je to pak Bradarić iz Salernitane, ostaje vidjeti...

Oni su dolje u Poljudu šuškali i spominjali Bradarića. Ne mora bit Domagoj. A da nije Filip? I on bi dobro došao kao alternacija u veznom redu, samo da se oporavi. Ipak će prije bit da su spominjali Domagoja, ali ime nismo dobro čuli...

Ono što nas naviše intrigira jest – Kleinheisler. Mađar je vezni igrač, klasa za HNL što je dokazao u dresu Osijeka, ali bi tako dobro došao i na poziciji lijevog krila. To bi umio odigrati, lažno krilo, uvuče se u sredinu, a to je radio i u Osijeku. Kad ga se ranije spominjalo u kontekstu Hajduka, Osijek je sve uradio da ode na drugu adresu, tako su i Mihaela Žapera htjeli „sakriti” i dugo su otezali.

Laszlo se pak skrasio u Panathinaikosu, ali sad ima „kanal” kojim bi se iz Grčke vratio u Hrvatsku i to u – Hajduk. Sad, kad nije ranije. Uostalom, tim je putem ljetos baš iz Panathinaikosa, s atenske Akropole pod Marjan došao i Zvonimir Šarlija. I vezni Enis Čokaj je u Panathinakosu.

Bit će to uzbudljiv mercato, jer Hajduk ne smije čekati skrštenih ruku što će Dinamo uraditi. Svi doduše uokolo govore i pričaju i hrabre se navijači Hajduka nadom „Dinamo je u rasulu”, ali u Maksimiru ako ništa drugo imaju novca za ozbiljne zahvate na tržištu, pa ni Hajduk ne smije samo gledati.

Stoga tko kaže da primjerice Kleinheisler ne bi 30. rođendan mogao proslaviti u travnju u bijelom dresu? I on je božićna ćakula što se priča Pjacom i Rivom.

O tom potom, dali smo vam mislit i kombinirat za božićne blagdane, uz fritule sve do titule, a već do Nove godine moglo bi bit i konkretnijih novitadi. Da ne budu ovo samo puste ćakule na šentadi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 13:46