StoryEditorOCM
Hajduktrula jabuka

‘Bomba‘ s Poljuda, Gennaro Gattuso iz momčadi je odstranio - Ivana Perišića! Razlog je ono što zabrinjava

Piše S. A./Sport SD
10. kolovoza 2024. - 21:36

Kako doznajemo iz izvora bliskih klubu, trener Hajduka Gennaro Gattuso odstranio je Ivana Perišića zbog - nediscipline. Nije poznato na koliko dugo, odnosno koliki je to Perišićev ‘grijeh‘, no igrača koji je došao kao veliko pojačanje splitskog kluba u momčadi trenutno nema.

Svlačionica Hajduka očito i dalje ima problema, a ono čega su se mnogi pribojavali sada se i ostvaruje. 

Prije deset dana izašla je vijest kako je ‘zgubired‘ dobio - Emir Sahiti. 

image

Gennaro Gattuso

Nikola Vilić/Cropix

Nije došao na zakazanu obvezu s momčadi, a koliko čujemo u pitanju je nesporazum oko ručka, nedolazak ili mu možda menu ne paše, ne znamo, tek Sahiti nije došao na vrijeme, pa ga je Gattuso privremeno odstranio iz momčadi.

I trener je dobio – pljesak, odobravanje od javnosti, napose hajdukovaca koji baš vole i žele da se provodi red u momčadi, smatrajući da je dosad bilo i previše nereda.

Nije Gattuso jedini primjer takvog ponašanja, treba reći i to da je i Jure Ivanković, privremeni trener Hajduka između Mislava Karoglana i Gennara Gattusa također odrezao jednu utakmicu izvan sastava istom ovom Sahitiju, te braniču Ismaelu Diallu. Prvi je otišao s treninga bez pozdrava (budući tata malo je nervozan), potonji nije pružio ruku treneru nakon što je bio zamijenjen. I Ivanković je to – odrezao. Tu sam sedam i kola i tih sedam kola nitko mene neće zafrkavat, Ivanković je pobrao sve naše komplimente.

image

Emir Sahiti

Ante Čizmić/Cropix

No, sada ovo poprima i znatno ozbiljnije razmjere. Jer Ivan Perišić je bio onaj koga su navijači zazivali sa sada već povijesnim sloganom ‘Ivane, vrime je‘. 

Zanimljiva je bila i današnja konferencija za medije i ono što je na Poljudu o Perišiću govorio Gattuso.

- Perišić? On je igračina, očekujemo svi više, ali imaju je tešku ozljedu i znamo koliko ima godina. Od njega svi mogu učiti. Očekujemo bolju formu, griješili smo u dodavanju, ali nije mi to problem kada vidim želju za popravkom. U oko je upalo kad sam šutnuo frižiderić. Pisali su da je to bilo nakon krivog dodavanja Perišića. Ja sam vidio drugo, Sahiti umjesto da je loptu dodao u for, on ju je zadržao. Ali ja se naljutim puno puta tijekom utakmice. Ne svađam se ni s jednim igračem. Polemike o svađama i da sam ljut na nekoga nisu istinite.

Čini se da Gattuso ipak jest ljut. A i u ovom javnom istupu je na neki način ‘poklopio‘ Perišića. Svjestan da treba vremena da se vrati nakon ozljede, ali i očito ne baš zadovoljan njegovim dosadašnjim učinkom. Bilo je i pitanje koliko su zapravo Perišić i Rakitić uteg, a koliko prednost, no nije tu Gattuso vidio problem. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 05:50