StoryEditorOCM
Hajdukkako su igrali

Blijeda predstava Krovinovića, Baturina je dobio bitku na sredini, a Dajaku i Čuić mogli su se proslaviti

16. srpnja 2023. - 13:19

Evo kako smo ocijenili igrače Hajduka nakon poraza kod Dinama u SuperSport Superkupu (0:1).

Ivan Lučić 6 – u 13. minuti odlično je zaustavio Baturinu u vrlo izglednoj situaciji za pogodak, u 52. kada je opet u šansi bio isti igrač nije imao baš previše šansi.

Niko Sigur 6 – nekako je bio ispod izdanja u kojima smo ga dosad navikli gledati, bez sigurnosti, u određenom disbalansu. No, ovo je bio i najteži protivnik i susret velikog uloga.

od 69. Fahd Moufi – premalo je igrao za ocjenu.

Zvonimir Šarlija 6 – solidno izdanje, imao je jedno uklizavanje koje se pamti, blokiranje Špikića u pravi trenutak. Čini se kako bi se mogao solidno nadopunjavati s Ferrom.

Francisco Ferro 6 – bilo je i pogrešaka, ali moglo bi stopersko partnerstvo sa Šarlijom imati budućnost. On bi tu trebao biti taj koji će povući.

Dario Melnjak 6,5 – odlična lopta za Dajakua koji je nije pretvorio u asistenciju koja se računa, gol. Jedan od najboljih od ovom prigodom ‘zelenih‘, i Superkup je kup natjecanje.

Rokas Pukštas 6 – treba u početku bijega uloviti i(li) srušiti Baturinu, baš kao i Krovinović, kasno je poslije... Zamalo je zabio glavom, lopta koja se odbila od tla otišla iznad grede.

od 69. Vadis Odjidja-Ofoe – premalo je igrao za ocjenu.

image
Goran Mehkek/Cropix

Filip Krovinović 6 – blijeda predstava kapetana, kod gola je (za)kasnio, nije vodio igru, Baturina je izdominirao sredinu terena, još ga je u driblingu u prvom dijelu i posjeo na travnjak.

Ivan Dolček 6 – već ranije je na desnom krilu izgurao Sahitija iz momčadi, ali se nije do kraja potvrdio kao član početne postave makar je imao svijetlih trenutaka.

od 63. Čuić 5,5 – uf da je pogodio glavom samo nekoliko sekundi po ulasku u igru, kako bi to bio ulazak na veliku scenu. Mogao se proslaviti.

Yassine Benrahou 6,5 – imao je nekoliko zanimljivih poteza, odličan dalekometan udarac u prvom dijelu zamalo je promašio cilj.

Leon Dajaku 5,5 – dobio na lijevom krilu prednost nad Sahitijem, možda i najslabiji od ‘zelenih‘, neprimjetan do šanse koju nije realizirao nakon koje je na drugoj strani uslijedila kazna Baturine.

od 63. Emir Sahiti – premalo je igrao za ocjenu.

Jan Mlakar 6 – uslijed suspenzije Livaje konačno većinom na svojoj poziciji centralnog napadača, ali nije se puno vidio ni iskazao. Uglavnom samozatajan, jedan pokušaj glavom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 08:49