Hajdukodlazak dvojca

Bjelanović se pokušava riješiti Brancovih igrača, Hamza jedini nedodirljiv

Piše Slaven Alfirević

Ushit zbog glatke pobjede u Varaždinu i plasmana pri sami vrh ljestvice nekako je potisnula u drugi plan izostanak Adama Gyurcsa iz Hajdukova zapisnika.

Da Gyurcso ne bude među čak 19 igrača Hajduka u protokoliu, a da istodobno nije ozlijeđen i što bismo rekli "nije mu ništa", u drugačijim okolnostima izazvalo bi veću pozornost.

Ovako, sve je potrpano pod tepih "tehničke procjene" trenera Damira Burića koji je u napad, na krilnu poziciju prekomandirao Ivana Dolčeka, a u pričuvi imao mjesta za novaka Samuela Eduoka, te Francesca Tahiraja, ali i povratnika u tim nakon operacija slijepog crijeva Tonia Teklića...

Ma, bilo jemjesta, jer još su četiri katrige ostale prazne u zapisniku za pričuve, a da Adam nije na njoj, bnaš je čudno, zar ne? Znakovito...

Adam mu ne treba? Adam nije u formi? Adam je na prodaju? Navodno ima neku ponudu iz Turske. U povpojima ili nije izdašna. Navodno.

I sve je ovo prije rečeno istina, da mu ne treba, da nije u formi i da je na prodaju. Gyurcso nije u prvom planu zbog svega navedenog.

Istina je da ni na pripremama u Sloveniji nije igrao bogznašto i da se zbog toga i Siniša Oreščanin snebivao kako da ga vrati u optimum, a onda ga je Damir Burić zamijenio protiv Istre, kako njega, tako i Jradija. No, Jradija je vratio u prvi tim.

U điru je opcija – prodaja, kucnuo je čas, kako bi Borja Lopez mogao/trebalo da ode, tako i Adam Gyurcso.

Ni jedan, ni drugi nisu do kraja opravdali sva očekivanja, dobro su počinjali, nismo zaboravili, ali vremenom su tonuli.

Ako je Hamza Barry iznimka koja potvrđuje pravilo, svojedobno ga je doveo sportski direktor Mario Branco i svima je dobar i dobro dođe, pravilo svejedno glasi da se Hajduk polako, ali sigurno oslobađa kadra, da ne kažemo balasta, što je prikupljen u doba Portugalca.

Njegov naslijednik sportski direktor Saša Bjelanović minuciozno se riješio Ahmeda Saida, Steliana Filipa i Hysena Memolle, nedavno je istekao ugovor Andreu Fomitschowu, još lani je otišao Savvas Gentsoglou, pa Gustavo Carbonieri, Edin Šehić, da se sad ne vraćamo još i na Marka Futacsa, Huga Almeidu... i još... Ne idu svi u istu vreću.

Ali, laganim putem odlaska Lopeza i Gyurcsa, danas-sutra zapravo se sve više zatvara knjiga, poglavlje s nogometašima što ih je za Hajduk odabrao - Mario Branco.

Hamza Barry pak, i dalje se sviđa svima. Palac gore Hamzi!

#HAJDUK#SAšA BJELANOVIć#MARIO BRANCO#BORJA LOPEZ#ADAM GYURCSO