StoryEditorOCM
Hajduktalijani u čudu

Bivši sportski direktor Hajduka otkrio kakve veze ima Dinamo s dolascima Brekala i Perišića, prije je bilo nezamislivo

Piše Sport SD
19. ožujka 2024. - 11:05

Kad je u pitanju hrvatski nogomet, talijanski mediji često vole za mišljenje pitati one Hrvate koji su tamo ostavili dugi trag. Jedan od njih je i bivši napadač niza talijanskih klubova, ali i bivši sportski direktor Hajduka te sadašnji Istre 1961 Saša Bjelanović.

On je prisustvovao na ‘TransferRoomu‘ koji se za vikend održao u Rimu, a tamo je predstavljao mladu momčad Istre 1961. U razgovoru za talijanski TuttoMercatoWeb otkrio je prvo kako je došlo do suradnje s trenerom Paolom Tramezzanijem.

- Htio sam ga dovesti u Hrvatsku još dok sam radio u Hajduku ali nisam uspio. Stigao je kasnije u Split, ali ne pod mojom upravom. Godinama smo obećavali da ćemo se opet sresti i kad sam imao priliku da ga dovedem, nisam razmišljalo. A i on je bez rezerve prihvatio, usprkos klubu koji je bio malo manji od onih u kojima je radio. Probudio nas je u svakom pogledu – istaknuo je Bjelanović.

Zanimalo je i Talijane zašto se ove sezone toliko hrvatskih igrača odlučilo vratiti u Hrvatsku. Istaknuli su tu Brekala, Perišića i Roga.

- Jer Dinamo ove godine više nije ona momčad koja je prethodnih godina uvjerljivo osvajala prvenstvo. Rijeka i Hajduk bore se s Dinamom za osvojiti prvenstvo i zato je stvoreno to interno natjecanje. Posljedica je da klubovi koji rade na osvajanju prvenstva ne štede više ni s ekonomske strane. Ovaj lov na prvo mjesto doveo je do toga da prva tri kluba više otvore svoje novčanike. Do prije nekoliko godina to je bilo nezamislivo, a sad pogledajte Brekala ili Perišića u Hajduku – rekao je Bjelanović za TMW.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:17