StoryEditor
HajdukOdluka povjerenstva

Bivši predsjednik Uprave Hajduka ne može na izbore za Nadzorni odbor: pravomoćno je kažnjavan zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima

Piše Slaven Alfirević
7. studenog 2018. - 18:36
party_novovrijeme1-021018

Marin Brbić ne može biti kandidat za Nadzorni odbor Hajduka Split, vijest na prvu zvuči šokantno, no takvu je odluku donijelo Povjerenstvo za provedbu natječaja Udruge Naš Hajduk. Odluka je prvostupanjska i na nju Marin Brbić ima pravo žalbe, Upravnom odboru Našeg Hajduka, a hoće li to pravo i koristiti, o tom potom.

Evo o čemu se tu radi: temeljem Zakona o sportu Marin Brbić ne može biti kandidat na izborima za Nadzorni odbor Hajduka, jer je provjerom potvrda iz prekršajne evidencije Ministarstva pravosuđa, a što je zatraženo za sve kandidate, evidentirano kako je pravomoćno kažnjavan zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Točnije, u pitanju je prekršajna prijava i pravomoćna presuda iz članka 37. tog Zakona, stavaka 3. i 4., a koji se odnose na redarsku službu na sportskim borilištima.

Iz Udruge Naš Hajduk su istaknuli:
- Iako se radi o jednom od najistaknutijih predsjednika Hajduka u posljednjih nekoliko desetljeća, čovjeku koji bi svojim profesionalnim i moralnim kvalitetama sigurno doprinio trećim po redu izborima za NO Hajduka - zakon je jednak za sve, pa tako i za gospodina Brbića.

I još:

- Zakon o sportu direktno nalaže kako na čelnim pozicijama sportskih društava ne smiju biti osobe koje su u protekle tri godine bile kazneno ili prekršajno kažnjavane za prekršaje iz domene sporta.

Marin Brbić je obećao da će se tijekom četvrtka očitovati po ovoj odluci i kazati sve što ima.

A članak Zakona po kojem je Brbić kažnjen, a na što se poziva Udruga Naš Hajduk glasi:

- Novčanom kaznom od 10.000 do 50.000 kuna kaznit će se za prekršaj fizička osoba koja organizira športsko natjecanje ako:

- omogući da poslove redara obavljaju osobe koje nemaju oznaku ili natpis koji označava da su pripadnici redarske službe;

- kao redara zapošljava ili koristi osobu koja nije osposobljena za poslove redara.

#HAJDUK#IZBORI#MARIN BRBIĆ#NADZORNI ODBOR

Izdvojeno

04. srpanj 2020 21:15