StoryEditor
Hajdukbrži od klasnića

Bivši kapetan Hajduka o novom pojačanju Bijelih, kojeg dobro poznaje: On je vrlo neugodan napadač, podsjeća me na Nikolu Kalinića

20. svibnja 2020. - 13:53

Dobar je igrač, napadač i bome sam se iznenadio kad sam čuo jučer da ga Hajduk uzima. Ili ga je već uzeo, ne znam. Ali, vidim da se to odjednom stavlja kao gotova stvar – rekao nam je Mario Maloča, bivši kapetan Hajduka, sada stoper u Lechiji iz Gdanska u Poljskoj koji je u doba dok je igrao za Greuther Furth, a nema davno, dakle lani i preklani, igrao protiv Diamantakosa u „cvajte” Bundesligi:

- Jesam, igrao sam protiv njega dva ili tri puta i dobro sam ga zapazio, vrlo neugodan napadač, mislim da nam je jednom i gol zabio. Mene podsjeća ovako na... Nikolu Kalinića!

Ako je kao Nikola Kalinić onda fešta može početi!

- Takav tip, kažem, ne bih želio prejerati, ali dobar je napadač. Više je sidrun, centralno djeluje.

Kažu nam dušnici iz Njemake da ih je podsjeća na Ivana Klasnića? To je isto kompliment.

- Kompliment, naravno, ali ja bih rekao da je Diamantakos brži od Klasnića.

Baš brži?

- Pa je, brži je, neće se Klasnić naljutit!

Vi ste brz stoper, znate od oka izmjerit?

- Pa, ganjali smo se, dobar je stvarno. Na prvu rekao bih da mu treba malo više šansi da zabije gol, ne zabija baš svaku šansu, ali kad sam se zainteresirao i vidio mu statistiku, bolje je nego što bih pomislio. Nije pretjerano visok. Tako mi je ostao u sjećanju.

Kako to da bi išao iz St. Paulija?

- Vjerojatno je dobio dobru ponudu od Hajduka, a možda se i Bundeslige zasitio. Liga je odlična, ali i teška, zahtjevna. Igrači inače rijetko odlaze iz Bundeslige, ja sam se vratio u Poljsku, ali svatko ima svoje razloge. Istekne ugovor, dobra ponuda, zašto ne, promijeniti ambijent. St. Pauli je inače top-klub, ja sam tamo uvijek uživao nastupati, super ambijent. Ako je bio već godinama, vrijeme je za promjenu ambijenta, Hajduk ga je očito zainteresirao i kažem vam dobar igrač. Nadam se da će u Hajduku pokazati sve što ga sada hvalimo – rekao nam je Maloča.

item - id = 1022093
related id = 0 -> 1130205
related id = 1 -> 1041014
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. listopad 2021 17:12