StoryEditorOCM
Hajduk‘to je na njemu‘

Bivši igrač Hajduka o svom sinu: ‘Trenutno ima smisla da igra za Hrvatsku, ali tko zna što će biti u budućnosti‘

Piše Sport SD
23. ožujka 2023. - 16:14

Australski reprezentativni veznjak, Josip Skoko, odigrao je 149 utakmica za Hajduk u 16 godina dugoj profesionalnoj karijeri. Stopama oca krenuo je i sin Noa, član juniorske momčadi Bijelih koja je ove godine izborila Final Four Lige prvaka mladih.

Australski portal FTBL posvetio je tekst mladom Skoki, a u njemu spominju mogućnost da 17-godišnji Noa u budućnosti, poput svog oca, zaigra za Socceroose. Noa je rođen u Manchesteru, ali odrastao je u Australiji, no trenutačno nastupa za mlađe uzraste hrvatske reprezentacije. HNS je reagirao brže od Australaca i Noa je trenutačno član U17 reprezentacije Hrvatske.

- Noa sad igra na jako dobroj razini za klub i za reprezentaciju. Odabir nije bio težak, jer kao igrač Australije moraš putovati po svijetu zbog kvalifikacijskih utakmica sa suparnicima koje dobivaš 21:0 i 14:0. Ovdje u Europi igraju s momčadima poput Walesa i Turske i to je vrlo različita dinamika. Za njega je puno lakše biti dijelom sustava ovdje. Ali tko zna što će se događati u budućnosti - rekao je Josip Skoko za FTBL.

FIFA-ina pravila omogućavaju Noi da u jednom trenutku promijeni svoj odabir i odluči se za Australiju ako će to biti njegova želja, a otac ističe kako pritom neće nametati svoje mišljenje.

- To je odluka koju će on sam donijeti kad za to dođe vrijeme - naglašava Skoko senior.

Naglasio je kako se on razvio u Australiji, kroz Socceroose, te da je tamo osjećao pripadnost toj grupi.

- Noin je put malo drugačiji. Zasad ima smisla da igra za Hrvatsku, poslije ga možda neće biti. On je sad u dobi kad mu je najvažnije da igra koliko god može, a nadam se da će kroz godinu ili dvije negdje potpisati i profesionalni ugovor. On uživa u nogometu i u razvoju svoje igre. Vrlo je kreativan igrač koji može dati dobar pas. Dobar je i motorički, a može i zabijati golove - kazao je Josip Skoko o svome sinu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2023 01:06