StoryEditor
Hajdukmarco nije zvao marka

Bivši hajdukovac nije dočekao poziv izbornika i povratak na Poljud: Mnogi su me pitali što ih čeka dolje, svima sam kazao - luda atmosfera

Piše Slaven Alfirević
10. listopada 2019. - 13:12

Vjerovali smo da će bit u sastavu Mađarske, da će Atila naš, Bič božji, kako smo mu tepali, predvoditi nasrtaje Huna. I da će izbornik Marco Rossi pozvati ne samo njega nego i Adama Gyurcsa. Obojicu Mađara koji su bili značajni u nedavnom razdoblju Hajduka.

Za Gyurcsa više-manje što ga nema, otišao je nedavno i nije bio u formi, makar sad u Mađarskoj opet igra dobro.

Ali Futacs, on predvodi napad u ekipi što smo je nekad znali kao Videoton, a sad se zove Vidi, iz Fehervara. Međutim, Rossi, Talijan Marco nije zvao Marka...

- Do prije desetak dana bilo je ozbiljnog govora i u mađarskom tisku kako bih se mogao i trebao vratiti u krug reprezentacije, ponadao sam se. Ali, nije se dogodilo. Sad sam pomalo i razočaran što nisam tu, međutim, što je, tu je - kaže Futacs.

Prošla je godina dana kako nije više u Hajduku, lani je raskinuo ugovor, pa se onda u siječnju skrasio u Fehervaru.

- Igram dobro, veselio sam se mogućem dolasku u Split, povratku tamo gdje me veže puno krasnih uspomena. Bilo bi to lijepo iskustvo, no nadanja mi se nisu ispunila.

Marco Rossi je sigurno pogriješio, a kakva će bit utakmica?

- Uzbudljiva, trebaju bodovi na obje strane, moji su u Budimpešti pokazali da umiju svladati Hrvatsku koja je svoju snagu pokazala lani na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Kakav ishod predviđate?

- Radije ne bih prognozirao, ja sam Mađar i naravno da navijam za svoju Mađarsku, ali mi je srce na dvije strane. Vežu me lijepe uspomene i za Hrvatsku, povratak na teren u dresu Hajduka. Napokon, tu sam postao i najbolji strijelac lige što je značajan trofej u mojoj karijeri kojeg se s ponosom sjećam.

- Kako god završilo, neka se obje reprezentacije plasiraju na Europsko prvenstvo, podijele prvo i drugo mjesto. Mislim da nitko ne bi imao ništa protiv, a i ja bih bio najsretniji. U četvrtak navečer se ne igra presudna utakmica, to je sigurno.

Dolazi dosta navijača iz Mađarske?

- I da znate da su me mnogi prijatelji, poznanici pitali kako će biti dolje, kakvu im priču mogu ponuditi.

Što ste im rekli?

- Da će vidjeti prekrasan grad i stadion gdje sam uživao dvije godine. Pitaju me i za atmosferu, a ja im kažem da će vidjeti kako je to kad u Poljudu navija 30.000 ljudi. Ludo.

Pratite Hajduk?

- Svakako, pratim i vidim da je moj Hajduk prvi i što drugo da zaželim nego da ostane prvi i dalje. Ja se tome i nadam!

Marko Futacs, pamti samo lijepe dane. Big Man će nam falit večeras za ugođaj. Kakva je to Mađarska kojoj Futacs ne treba?! Marco Rossi ga nije pozvao, ima drugačija rješenja, a za Zlatka Dalića jedna briga manje. 

#HAJDUK#MAĐARSKA#MARKO FUTACS#HRVATSKA NOGOMETNA REPREZENTACIJA

Izdvojeno

03. srpanj 2020 17:39