StoryEditorOCM
Hajdukpregovori traju

Biuk je stigao, a Hajduk je na korak do novog pojačanja: jedna je velika prepreka, mogla bi biti presudna

Piše S. A.
1. rujna 2024. - 15:15

Stigao je u Hajduk Stipe Biuk, povratak je to nakon godine i pol izbivanja. Igrao je u Kaliforniji, pa u Španjolskoj, vratio se sada u Split.

Pojačanje je to za "bijele" vrlo dobrodošlo. Pogotovo nakon što je predsjednik Hajduka prije nekoliko tjedana odlučio da novih igrača vjerojatno neće biti. No, otkrio je novost Gattuso, rekao da se situacija promijenila, neka nova imena se mogu očekivati.

Hoće li stati na Biuku, ostaje nam vidjeti. Ali, jasno je da Hajduk na meti ima i druge igrače. Pisali smo već o interesu s Poljuda za također bivšeg hajdukovca, Tomu Bašića.

image
Domenico Cippitelli/Nurphoto Via Afp

Htio bi ga Hajduk dovesti, bila bi riječ o posudbi, kao i s Biukom. Nema Bašić minutažu u Laziju, na Poljudu bi sigurno bilo drukčije.

Zanimljivo, Bašić i Emir Sahiti imaju istog agenta, Adriana Aliaja. Nakon obavljenog posla s Kosovarom, sigurno bi pomogao Hajduku po pitanju povratka Tome na Poljud. 

image

Adrian Aliaj i Emir Sahiti

Privatni arhiv

Pregovori se nastavljaju sutra, radi aktivno Hajduk na dovođenju igrača, a jedna od većih prepreka je Bašićeva plaća. Ostaje pitanje, hoće li se igrač određenog dijela odreći, ili će se dogovor postići na neki drugi način, ili će sve propasti...

Da ne duljimo, i ne zazivamo lošu sreću, sutra se nastavljaju pregovori, interesa na obje strane ima.

Hajduk vraća još jednog ‘zaboravljenog‘ asa? Iskusni veznjak pred povratkom, evo kada bi posao mogao biti završen

Podsjetimo, s Poljuda je otišao 2018. u francuski Bordeaux, a Bijeli su od tog transfera uprihodili 3,5 milijuna eura. Bašiću je 27 godina, iskusan je i nema sumnje da bi dobro došao Hajdukovom veznom redu.

Njegova vrijednost po Transfermarktu iznosi 2,8 milijuna eura. Otkako je Bordeaux zamijenio Lazijom nije se naigrao, pa je tako prošlu sezonu proveo na posudbi u Salernitani za koju je odigrao 15 utakmica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:56