StoryEditor
Hajduktaktika praktika

Bitka u Gradskom vrtu: juriš s krila, uzet im balun, pa okomito na gol

3. veljače 2019. - 09:00
osijek_hajduk2-051218-12

Božo Mikulić na lijevom stoperu i Stanko Jurić u veznom redu trebali bi prevagnuti u dvojbama Siniše Oreščanina pred gostovanje u Osijeku.

Trener Hajduka rado ističe i očito je jako ponosan na činjenicu da se već njegovim prvim potezima za kormilom Hajduka ako ne vidio, a ono nazirao - preokret. Na bolje. Neka nova, drugačija igra s mnogo posjeda lopte, ali i osmišljene kombinatorike, te okomitih proigravanja prema krilnim napadačima. Jer, pravog centarfora nema i nominalno igra bez "devetke".

O tome je govorio još nakon prvog gostovanja u Osijeku ujesen gdje je Hajduk doduše ispao iz kupa (1:2), ali je Oreščanin uvjeren kako je već tu viđen zametak boljeg Hajduka od onog koji se teško mučio većim dijelom jeseni i na kraju krajeva ostao tek šesti.

Dobar dojam ponovio se i protiv Dinama u Maksimiru, unatoč još jednom porazu, 0:1.

E sad bi, nakon terapije usavršavanja nove igre i taktike trebalo štogod i bodova ubrati. Potrebno je u Osijeku ubrati bod(ove), zbog samopouzdanja, premda će Oreščanin zamoliti okruženje da zbog eventualnih pobjeda euforično ne luduje, niti da (novi?) poraz primi odmah tragično.

Hajduk je uvjeren da je krenuo prema boljem sutra, pa sad kako će to izgledati, pričekajmo.

Formiran je sustav 4 – 3 - 1 – 2, a pred novi nastup u Osijeku, Oreščanin ima tek sitne dvojbe u sastavu.

Na primjer, tko će biti lijevi stoper i tko će u veznom redu zauzeti mjesto Ante Palaverse koji se naprosto nije mogao na vrijeme preregistrirati na posudbi iz Manchester Cityja natrag u bijeli dres. Pa mora Osijek preskočiti.

Hajduk s posjedom lopte, ali i okomit čim to uzmogne, s udarima preko krilnih napadača: sa Jairom i Gyurcsom se leti.

VRATAR: Oreščanin voli reći kako je pitanje "jedinice" otvoreno jer ima četvoricu vratara, ali Josip Posavec je nominalno prvi izbor.

OBRANA: S ozljedom Juranovića Tudor dolazi do šanse na desnom beku, na lijevom će to biti Bradarić kojega je mučio zglob, ali Domagoj bi trebao ponijeti i kapetansku vrpcu, a uz prvog stopera Ismajlija, najbliži da mu bude partner jest Božo Mikulić, kako čitamo viđeno na pripremama.

VEZNI: Nema Palaverse i tu su kandidati Jurić, Kalik i Teklić da ga zamijene, Jurić prije svih. Nejašmić je zadnji vezni, Barry desno, a ispred fantazist Caktaš u svom dobrom trenutku.

NAPAD: Bez devetke, naučili smo, na krilima svakako Jairo, dok Gyurcso trpi određenu konkurenciju u liku poletnog Delića.

I to je posloženi, uigrani Hajduk koji bi morao u četvrtom pokušaju ove sezone ostati neporažen protiv Osijeka, nakon tri glatka poraza ujesen (dva u prvenstvu, te u kupu).

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 18:50