StoryEditor
HajdukNIHAD MUJAKIĆ

Bio je na granici smrti, a danas igra za Hajduk: mladiću iz Sarajeva liječnici nisu davali šanse da preživi opako trovanje, ali sve ih je prevario 

Piše R. N.
19. siječnja 2020. - 23:54
Miro Gabela/Hajduk.hr, Instagram

Dvadesetčetverogodišnji Irhad Bašalija i njegov jedanaestogodišnji polubrat Nihad Mujakić u teškom stanju prevezeni su u bolnicu zbog trovanja u obiteljskoj kući u vogošćanskom naselju Ugorsko kod Sarajeva i liječnici se bore za njihov život, tako je glasila vijest bosanskohercegovačkih Nezavisnih novina od 12.listopada 2009. godine.

A danas je taj 21-godišnji mladić pojačanje Hajduka na poziciji stopera, te se već pridružio pripremama bijelih  u Turskoj. Belgijanci su se već oprostili s njim. Naime, Mujakić u Hajduk dolazi na posudbu iz Kortrijka. Mujakić je prije godinu dana iz Sarajeva u transferu teškom 1,1 milijun eura preselio u Belgiju.

Nihad Mujakić pridružio se Bijelima u Turskoj, od potpisa ga dijeli još samo liječnički pregled

No, vratimo se nesreći iz koje je mladi Nihad jedva izvukao živu glavu.

Evo što su još pisale Nezavisne. O uzrocima trovanja  se samo nagađalo. Prvobitno se mislilo da je plin izazvao trovanje, ali je kasnije ukazano na mogućnost da je izvor trovanja i permant, tj. antifirz koji se nalazio u ardijatorima. Polubraću je u besvjesnom stanju u obiteljskoj kući u Ugorskom pronašla njihova majka Suada Bašalija oko pet sati ujutro.

"Ne znam ni sam kako je žena ustala da provjeri kako su djeca. Navodno je osjetila neki miris. Čuo sam njen krik i uletio sam u sobu. Mislio sam da su mrtvi. Obojica su se bili i uneredili i ispovraćali. Mlađem, koji je bio sav mlitav i nije davao nikakve znake života, dao sam umjetno disanje dok nije došla Hitna pomoć", ispričao je Islam Mujakić, suprug Suade Bašlije.

Mladići su prebačeni u Centar hitne medicine, a kasnije su prebačeni na Odjeljenje intenzivne njege.

"Liječnici se bore da detoksiciraju pacijente. Starijem je stanje malo bolje. Njega smo stavili u umjetni san dok se tijelo ne oporavi. Mali je loše. Roditelji i medicinske sestre su kazali da povremeno otvara oči, ali nije komunikativan. Izgleda da je teže prošao i više je otrovan jer je spavao na višem mjestu od starijeg brata", kazala je tada Biljana Jandrić, glasnogovornica Kliničkog centra.

U bolnici, ali ni u policiji tada nisu znali razlog trovanja.

"Vještak se nije mogao izjasniti uslijed čega je došlo do trovanja. Bit će potrebno izvršiti analizu", kazao je tada Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo, čiji su pripadnici jučer izvršili uviđaj u Ugorskom.

Prve informacije ukazivale su da su se braća otrovala plinom. Na licu mjesta novinari su tada zatekli radnike "Sarajevogasa", koji su provjeravali instalacije.

Islam Mujakić smatra da je za trovanje moguće kriv i permant koji je nedavno ulio u radijatore, jer su se tijekom prošle zime ledili.

"Stavio sam permant (antifriz) i bio je jedan dio na kojem je curilo. Postavili smo lavor da se ne prosipa. Zvao sam i majstora, ali on je trebao tek naknadno doći. Kažu mi da bi mogao taj permant biti otrovan, ali to nismo znali. Navečer se ništa nije osjetilo", kazao je Mujakić koji smatra da je stariji sin otporniji i da je vjerojatno nešto bolje prošao jer je kraće boravio u prostoriji.

"Ma, on je sportaš, trenira. Za malog se više brinem. Mali je spavao na gornjem katu kreveta. Njegovo tijelo je manje otporno, a i legao je ranije. Poslali smo ga oko 11 na spavanje ne sluteći ništa", kazao je Mujakić.

I drugi mediji navode da su starijem mladiću davali veće šanse da preživi, dok je Nihad 'lelujao' na granici života i smrti.

No, nekim čudom se oporavio i danas je Hajdukovac. Sretno Nihade u tvom novom klubu. 

#NIHAD MUJAKIĆ#HAJDUK

Izdvojeno

03. lipanj 2020 06:21