StoryEditorOCM
Hajduksedam mista

Bili tić Bruno najmlađi je putnik na pripreme ‘bijelih‘, tek mu je 16, a uz Hajduk posebno voli još jedan klub

Piše Marko Bilić
8. siječnja 2024. - 15:17

Hajduk je krenuo na pripreme u Umag, u sljedećih 12 dana odigrat će četiri utakmice kako bi što spremniji dočekao nastavak sezone i lov na prvu titulu prvaka nakon 19 sušnih godina.

Među 28 putnika je i – Bruno Durdov. Najmlađi od svih, prije mjesec dana napunio je tek 16 godina. Dite. Treba li onda posebno isticati kakav je talent, koliko u Poljudu vjeruju u njega?

Lijeva noga, sedmica, brz, eksplozivan, sjajne tehnike, prvi strijelac kadetske lige, U17 reprezentativac. Priključen prvoj momčadi Hajduka s 15 godina i par mjeseci. Mlađi i od Luke Vuškovića skoro cijelu godinu. Dječak, mladić, o kojemu svi pričaju, ne samo u hajdučkom miljeu.

Dušon i tilon

Bruno je Kaštelanin. Rođen i odrastao u Sućurcu. Obitelj Durdov preselila je nedavno u Lukšić, ali je Bruno i dalje "dušon i tilon" vezan za Sućurac. Tamo mu je ekipa.

I, kolege izvan Dalmacije koji ovo prepisujete, kaže se "u Kaštelima", a ne "u Kaštelu", i Sućurac je isto jedan od sedam Kaštela. Svašta živ čovjek nauči.

Prvi balun najmlađi od tri brata Durdov počeo je gurati u GOŠK-u iz Gomilice, klubu koji je već dao ohoho igračina, od Žungula, Jovanića, Pašalića, Livaje... Dobar špurijus i za Bruna.

Vrlo brzo prepoznali su ga skauti Hajduka, kao veliki talent preselio se na Poljud kad je imao devet i po godina, već sedmu sezonu trenira i igra u kopačkama splitskog kluba.

image

Slavi se gol Dinamu kojeg je zabio Bruno (u sredini)

Paun Paunović/Cropix

Imao je Bruno na koga potegnuti, cijela obitelj Durdov je nogometna. Čista genetika. Pisali smo već, otac Mate bio je poznati igrač dalmatinskih nogometnih terena, nogometaš plemenitog kova, prava desetka, fine tehnike, sa slobodnjacima koji su bili "pola gola".

Sportski novinar

I oba starija brata igrala su nogomet. No, dali su se "u nauke", nogometna karijera nije im bila prioritet. Najstariji Toni danas je diplomirani farmaceut, živi u Turjacima, dok "srednji" Marino u Zagrebu studira politologiju i novinarstvo i naš je budući kolega. Marino je infišan u sport, trenirao je i košarku u Kaštelima kod trenera Buhe, Biočića, Vatrova i Čelana, vodio košarkaški zapisnik na utakmicama i bit će, logično, sportski novinar.

I kako onda Bruno neće biti nogometaš, i to jako dobar, uz takvog oca i stariju braću? Kad upitate njegove Sućurane "za koji strani klub Bruno navija", naravno uz Hajduk, odgovor je uvijek "samo Hajduk". Infišan u Hajduka. I Jadrana. Sućuračkog, ali to je više onako, zbog svoga mista. Ipak, uspjeli smo izvući da mu je "Barcelona draža od Reala". Ali, ništa posebno, uvijek samo Hajduk. I njegova ekipica iz Sućurca.

No, obitelj je preselila u Lukšić, on je danas krenuo prema Umagu, a tko zna, ako ovako nastavi igrati, gdje će ga sve život i karijera odvesti.

I da, dobio je dres s brojem 37, "njegovi" ga zezaju da je to po Prometovom autobusu istog broja, popularnoj "trisedmi" koja ga iz Kaštela dovozi do Splita.

image

Kup je naš!

Damir Škomrlj/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 15:10