StoryEditorOCM
Hajduknema ga nigdi

Bijelima je nedavno poželio sreću, a od odlaska s Poljuda nije pronašao novi klub. Je li ga stigao kraj karijere?

Piše Sport SD
22. kolovoza 2024. - 18:49

Kad su potrebna pojačanja, a često se mijenjaju i treneri te budžet nije najveći postoji i velika šansa za promašaj. Takav slučaj na Poljudu se mogao vidjeti više puta kad bi trener inzistirao na nekom igraču, a otišao bi s klupe i prije nego ga stigne iskoristiti. 

Najbolji primjer slučaja te vrste je onaj kad je Siniša Oreščanin na klupi Hajduka želio u svojoj momčadi vidjeti nigerijskog napadača Samuela Emema Eduoka. Stigao je Nigerijac iz Turske i potpisao baš na onaj crni dan kad su ‘bijeli‘ ispali iz Gzire, a njegov debi nije dočekao Oreščanin. No i bez njega u prvim utakmicama pokazao je da bi mogao biti veliko pojačanje, samo splet okolnosti koji se kasnije odvio nije bio povoljan ni za Eduoka, a još manje za Hajduk. 

Ozljeda za ozljedom hvatale su nigerijskog napadača koji se nikako nije uspijevao nametnuti u kontinuitetu, a to je i koštalo Hajduk s obzirom na to da se spominjala godišnja plaća od 700 tisuća eura. Taj ugovor prepolovio je Mindaugas Nikoličius kad je došao u Hajduk za osloboditi budžet, a kad je došao u priliku i oslobodio se ugovora Nigerijca.

image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix

Evo prošlo je više od godinu i pol dana da Eduok nije u momčadi Hajduka, a toliko je i prošlo otkako je imao posljednji angažman u karijeri. Nema puno informacija zašto nekadašnji reprezentativac Nigerije nije pronašao novi klub nakon odlaska iz Hajduka, kojem je i nedavno zaželio sreću na početku sezonu, ali sumnja se da je završio igračku karijeru iako to još nije službeno objavio. 

Osim za Hajduk, u karijeri je nosio još dres Konyaspora u kojem je bio na posudbi s Poljuda, a u Turskoj je igrao još za Erzurumspor i Kasimpasu, dok je u Tunisu bio član Esperancea. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. rujan 2024 20:35