StoryEditor
Hajdukzoran ratković

Bijeli sutra u Slavoniji igraju osminu finala kupa, a igrač koji je na Poljud stigao kao veliki talent kaže: Dolazak Hajduka prava je fešta za Belišće

25. listopada 2021. - 23:06

Dolazi Hajduk u Belišće sutra, igra se osmina finala kupa u 15 sati i koliko god okruženje bilo sklono Hajduku, bit će to i teška utakmica za „bijele”, na ispadanje.

Jer, domaći trećeligaš i nesuđeni drugoligaš (ispao u kvalifikacijama od Jaruna) silno je ambiciozan. Belišće je devedesetih bilo i prvoligaš, znalo je Hajduku uzeti bodove, klub je to od značajne tradicije nogometa u Slavoniji.

U Belišću djeluje i Društvo prijatelja Hajduka s oko 250 članova, a za Hajduk se navija i u Valpovu, Donjem Miholjcu, Feričancima, Đakovu. Belišće pak dobro igra u trećoj ligi sjever i bori se za sam vrh. Bit će to uzbudljiv doživljaj, kažu slično kao u Biogradu, navijat će se za obje momčadi...

U tom svjetlu nas informira Zoran Ratković, iz Belišća, a pamtimo ga kao izrazitog talenta Hajduka, driblera i brzanca kojemu se ostvario životni san kad ga je sa 14 godina sportski direktor Ivan Buljan doveo u Poljud baš iz Belišća.

Za njega su se otimali klubovi, za Ratkovića je postojao samo Hajduk. Rođen 31. prosinca 1978. rastao je u generaciji Tudora i Leke, pa Pletikose, Deranje, Miladina... Bio je važan junior kao i oni, pa prvotimac, dao je i golova, ali eto, očekivala se jača karijera, deblji potpis u almanasima „bijelih”.

- Igrao sam sve donedavno, bio kapetan Belišća, sve do 40 godina. Čujem se dolje s Mirom Čolakom, redovito, on mi je ostao kontakt na stare poljudske dane. Sad sam voditelj škole nogometa i treniram starije pionire, kod kuće sam u Belišću, a hajdukovac sam oduvijek. Ovo je veliki događaj za nas i bit će fešta. Momčad Belišća vodi trener Davor Rupnik, tu je Silvio Anočić, lani u Šibeniku, inače iz Osijeka, a bio je i u Romi. Mnogi su tu koji se nisu ustalili u Osijeku, ili su iznikli iz Akademije Krpan – Babić. Tu je i sin Damira Vuice. Dobra je Belišće ekipa. Ja sam zadužen da budem Hajduku domaćin – priča nam Ratković.

Hajduk kreće danas na put, a tajnik Belišća Darko Novoselnik nam referira:

- Očekujemo 2500 gledatelja, sve puno. Mnogi su nam se javili tražeći ulaznice, polovinu smo prodali... Odlučili smo na dan utakmice pustiti u prodaju preostalu tisuću ulaznica.

item - id = 1137928
related id = 0 -> 1148811
related id = 1 -> 1148808
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2021 02:06