StoryEditorOCM
Hajdukpresica na poljudu

Mislav Karoglan: ‘Razmišljam li o novom ugovoru? Ne vjerujem baš u ugovore...‘

Piše Sport SD
7. prosinca 2023. - 14:07

Hajduk u petak gostuje u Kranjčevićevoj od 17:30 sati kod Lokomotive u 18. kolo HNL-a. Bijeli su u nizu od šest uzastopnih pobjeda, a do kraja jesenskog dijela prvenstva ostala su još dva susreta. Prvu od dvije gostujuće utakmice u Zagrebu, najavio je trener Mislav Karoglan.

- Više-manje, ako bude promjena neće ih biti puno. Vole igrati protiv velikih ekipa, imaju dubinu i ove godine su otkidali bodove mnogima, a bili su bilzu skalpa na Maksimiru. Bitno je da se prilagodimo zimskim uvjetima i da budemo još jedanput pravi. 

Ugovor?

- Nije mi ugovor na kraju pameti, niti posebno vjerujem u ugovore.

Lokomotiva se voli nadigravati, a travnjak bi mogao biti problem?

- Moramo biti spremni, a ne misliti jesmo li. Tereni su isti za sve, tako da mrzim tu temu. Za nas je ovo ključna utakmica i tako smo se spremali. Vjerujem da moramo biti na vrhunskom nivou.

Lokomotiva je sedam utakmica bez pobjede...

- Gledao sam njihove utakmice. Igraju puno bolje nego što imaju bodova. Mlada i poletna su momčad, drugčija nego cijela liga. Uvijek rade dobar posao sezonama i imaju kontinuitet trenera. Nije se ništa mijenjalo da su bolji ili lošiji, oni su uvijek isti. 

Spominjali ste ranije problem drugog poluvremena?

- Cilj je da budemo što duže pravi. Ako ćemo gledati sa strane trenera prilično sam realan i ne vidim momčad u ligi koja dominira svih 90 minuta. Tu smo mi, Dinamo i Rijeka, a bitno je da što duži period imaš dobru igru. 

Koga bi apostrofirali iz Lokomotive? 

- Ne bih nikog posebno isticao. Imaju dobru omladinsku školu i kad nekog prodaju brzo ga zamjene. Meni su oni uvijek slični po svemu. 

Možete li riječ, dvije o Silviju Čabraji i njegovom načinu rada?

- Imam visoko mišljenje o njemu. Uvijek su imali prilagodbe i sposobni su to napraviti s profilima igračima koje imaju. Kad pričamo o procesima jedino se Lokomotiva time i bavi u HNL-u. Ono što je nama bitno je samo Hajduk i da budemo u svakoj utakmici pravi jer tada se najviše pita nas. 

Bježe li misli prema Dinamu?

- Ne smiju bježati. Sreća da smo imali jutarnji trening kada je bio potop. Momčad je svjesna svega što sam pričao. Tablica je u ovom trenutku nerealna jer ima zaostalih utakmica. Nitko ti ništa neće pokloniti. Moraš uzimati bodove konstantno. Jedino tako možeš osvojiti titulu. 

Žuti kartoni?

- Neću im davati svjete jer će ući s glavom u tome. Ako si pravovremen nećeš dobit karton. 

Kadar za Lokomotivu?

- Imamo dva upitna igrača, tri s Trajkovskim. Vidjet ćemo u kojem će to smjeru ići. Imamo 13 igrača koji konkuriraju za prvih 11, a tu je i široka klupa.

Pukštasa engleski mediji uspoređuju s Thomasom Mullerom, a nekima je sličan Mariju Pašaliću.

- Ima neke sličnosti s obojicom. To su već tipovi koji su osvajali ozbiljne stvari.Postoje još neki igrači koji su mu slični u Europi. Ima tajming sličan Pašalićevom po ulasku u prostor. No, ima još pure pojesti da bi se uspoređivao s Marijom. 

Redovi navijača u Kranjčevićevoj?

- Narod slavi, to je legitimno. Mislim da se previše piše o tablici. Igrače u ovom trenutku ne zanima slavlje. Gdje god idemo punimo stadione. Na poziciji smo gdje nismo bili zadnjih godina. Ali, punili smo mi i Kranjčevićevu prije. Zadnjih mjeseci nismo puno razočarali, nadam se da nećemo ni sada. Po pitanju stava i mentaliteta, a na rezultat ne možeš utjecati - zaključio je Karoglan. 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 11:41