StoryEditorOCM
Hajdukanaliza eksperta

‘Bel je ovaj put bio slab, ostaje pitanje je li bilo kaznenog udarca za Hajduk‘

Piše Slaven Alfirević
8. prosinca 2023. - 20:21

Naš sudački komentator, ekspert za suđenje Goran Tenžera nije zadovoljan kako je to odsudio Dario Bel iz Osijeka susret Lokomotive i Hajduka (1:1). Evo Tenžerina komentara:

Bel je odsudio u svom prepoznatljivom stilu veći dio utakmice, međutim ostaju previše, rekao bih presporne dvije situacije, tako da mu ovaj put ne dajem prolaznu ocjenu. Dok u 49. minuti za situaciju "ulaska" obrambenog igrača Lokomotive u Krovinovića možemo prihvatiti da je to čvrst kontakt i olak pad igrača Hajduka, u situaciji u 69. minuti nije bilo razloga da se ne dosudi prekršaj za Hajduk. Naime, obrambeni igrač Lokomotive namjerno ulazi u Kalika bez ikakve namjere da igra loptom. Takvi prekršaj su dosuđivani i prije i poslije toga. Ostaje pitanje je li prekršaj bio u kaznenom prostoru, što bi značilo da se radi o kaznenom udarcu za Hajduk. Ni slobodan udarac na granici kaznena prostora nije zanemariva šansa za eventualni pogodak, a što je u konačnici trebao procijeniti VAR.

- Bilo je još nekoliko situacija u kojima su odluke suca Bela išle u korist domaćina. U 81. minuti rukom po licu je zaustavljen Diallo, a bez dosuđenog prekršaja. Potom, u 90 + 2. minuti nije dosuđen korner za Hajduk, iako je bilo očito da je loptom igrao obrambeni igrač Lokomotive, a ne Šarlija.

- Sveukupno gledano, ovaj put sudac Bel nije ispunio očekivanja, niti je pokazao potrebnu odlučnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 19:07