StoryEditor
Hajduknovi početak

Bašić opet na velikoj sceni: Jedanaest godina u Hajduku, sav život...

15. siječnja 2019. - 19:39
hajduk_kustosija10-200817

Josip Bašić je na novom početku. On radije ne bi puno pričao, ta samo je 45 minuta odigrao protiv rumunjskog Dinama, ne’š ti. Dajmo da prođu ove pripreme, da ih završi u komadu, pa ćemo onda, ali uistinu je to još jedan novi početak za darovitog nogometaša. 

Darovit ovaj, darovit onaj, svatko jest, ali “Bašo” je bio posebno. Jer, kapetan kadetske reprezentacije Hrvatske u trenutku je, 29. rujna 2012. postao najmlađi prvotimac HNL-a, “bijeli” su ga stavili u derbiju protiv Dinama u Maksimiru. Bio je klupski projekt, pa utonuo s ozljedama debelo u zapećak.

Naglasak na - ozlijeđena leđa.

- Dugo sam se oporavljao, problem s leđima je bio čest, ali sam skupljao iskustvo kroz drugu momčad, između ozljeda i pauza.

Kapetan? Imate najviše staža, Šiljo, Mijo, pa vi?

- Jedanaest godina u Hajduku, sav život. Debi prije šest i pol godina. Koliko nastupa? Mislim jedva dvadesetak... I još mogu igrati za mladu reprezentacije, ljetos me zvao izbornik Gračan, još sam u ciklusu “do 21”. Na desnog beka, tu sam ustalio svoj fokus. Samo da ja uhvatim kontinuitet, ritam. Da se vratim na staze stare slave – s osmijehom će Josip Bašić, optimizam ga je sačuvao i do ovog časa najnovijeg početka.

Izdvojeno

11. srpanj 2020 07:16