StoryEditorOCM
Hajdukto mu zamjera

Baka Slišković progovorio o 2005. i Štimcu: ‘Nije me prevario. Malo je poletio, ali ono što me najviše zaboljelo...‘

Piše Sport SD
20. srpnja 2024. - 12:31

Legendarni Blaž Baka Slišković bio je gost emisije Sport nedjeljom. Između ostalog, pitanje je bilo i ono na što prvo pomisli kad netko spomene Igora Štimca. Većini navijača prva je referenca na njihov odnos 2005., posljednja godine u kojoj je Hajduk slavio titulu hrvatskog prvaka.

Podsjetimo, Bijeli su sezonu započeli s Ivanom Katalinićem na klupi, ali ga je nakon eliminacije od Shelbournea u drugom pretkolu Lige prvaka zamijenio Blaž Slišković s kojim su ostvarili vodeću poziciju nakon prvog dijela. U proljeće je krenula velika euforijia nakon jednog od senzacionalnih transfera i dovođenja Nike Kranjčara, a mjesto na klupi zauzima sportski direktor Igor Štimac zajedno s Petrom Nadovezom. Šesti naslov prvaka Hrvatske slavi se nakon 6:0 protiv Varaždinaca. Na klupu je tad sjeo Igor Štimac, dotad sportski direktor kluba. Uz pomoć Pere Nadoveze, Hajduk je odveo do titule.

image

Igor Štimac slavi naslov prvaka

/Jakov Prkić/cropix

‘Kasnije je ta ljutnja prošla‘

"Škakljivo pitanje. To je bilo i prošlo, davno je bilo", započeo je Slišković i nastavio nakon pitanja je li ga Štimac prevario: 

"Ne bih ja rekao da je on mene prevario. Gruba je riječ, ali razumijem je. Mislim da je Igor u tom trenutku malo poletio. Želio je ostvariti nešto na lak način, jer je bilo lako dovesti Hajduk do titule pet-šest kola prije kraja. Imali smo prednost od tri boda. Nije mene ništa zaboljelo, mogu shvatiti da je kao sportski direktor štitio interes kluba. To je normalno, nije problem."

"Ali što me je zaboljelo u jednom periodu? Kasnije je ta ljutnja prošla. Taj isti Štimac je mom sinu donio dres sa Svjetskog prvenstva 1998. kad je Hrvatska bila treća. Dao je svoj dres mom sinu. Taj isti Igor Štimac zna da sam ja, dok je on počinjao u Hajduku, na neki način pokušao njemu otvoriti put do prve ekipe. Isticao sam ga u svakom razgovoru o perspektivnim mladim igračima. Računajući da on cijeni mene, da ja na neki način cijenim njega i njegovu karijeru, računao sam da će u ključnom trenutku stati iza mene", zaključio je Slišković.

image

Vlatko Đolonga i Vladimir Balić slave naslov prvaka

/Jakov Prkić/cropix
image

Niko Kranjčar slavi pobjedu nad Varteksom i Hajdukovu zadnju titulu

/Jakov Prkić/cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 13:58