StoryEditor

Baka preuzeo rumunjskog davljenika: Jednom ću i Hajduka ponovo!

Piše PSD.
12. ožujka 2010. - 17:35

Blaž Slišković postaje trener rumunjskog davljenika s dna ljestvice po imenu Unirea Alba Iulia!

Zanimljivo je da je u tom klubu, s posljednje pozicije rumunjske prve lige, jesenas igrao Josip Bonacin, ranije član Šibenika, koji se tijekom zimske pauze otisnuo u Kazahstan.

Valjda će Slišković, danas s urednom licencom imati ovjeren ugovor u rumunjskom savezu.

Sretno, Doktore Baka!

s. a.

Želim u Hajduka!

Ništa se nije promijenilo u odnosu prema Hajduku?

- Znam da me u Splitu navijači poštuju i ta je ljubav obostrana. Imam ambiciju jednog dana opet biti trener Hajduka. Nisam uzimao klubove iz Hrvatske baš zato da ne bih došao na Poljud igrati protiv Hajduka.

• Zadnji trenerski angažman imali ste u Albaniji, a sad će biti godinu dana da ne radite. Zašto?

- Ne zanimaju me klubovi iz regije. Situacija je loša, financijski uvjeti su grozni, a klubove vode ljudi koji nemaju veze s nogometom. Ovdje ćeš izgubiti zdravlje, a još će ti ostati dužni novac. Želio bih u inozemstvo i imam neke kontakte iz arapskih zemalja. Možda sam i ja kriv, često kažem ono što mislim, nisam taktičan, ne odvažem dvaput prije nego što odgovorim, pa sam zatvorio sebi neka vrata.

• Kako gledate na ideju o regionalnoj ligi?

- Nisam pobornik te ideje. Možda bi se povećala gledanost i dogodio pozitivan financijski efekt, ali puno je razloga protiv. Nije vrijeme za utakmice Hajduka i Zvezde u Splitu ili Beogradu na koje će doći nekoliko tisuća gostujućih navijača. Ne vidim tko to može osigurati. Kao što strepim od gostovanja Partizana u Mostaru ili Veleža u Banja Luci...

• Nakon ere Sliškovića i Ćire Blaževića reprezentaciju BiH preuzeo je Safet Sušić. Zvao vas je u stožer?

- Sušiću sam čestitao kad je izabran za izbornika. Predložio mi je suradnju, a ja sam mu se zahvalio jer Savez neće plaćati još jednog asistenta.

• Tko je imao bolju reprezentaciju: vi ili Ćiro Blažević?

- Ova generacija je mlađa i u naponu snage. I ja sam imao klasne nogometaše poput Baljića, Salihamidžića, Barbareza i Hibića, ali bili su na zalazu. Tu smo negdje, zapeli smo na istoj prepreci, na korak do raja.

 S prostora bivše države u Južnoj Africi igrat će Srbija i Slovenija.

- Slovence doživljavamo kao fenomen, a oni već 15 godina ulažu u infrastrukturu i omladinske škole. Logično je da iz tako male baze proizvedu ponekog igrača. Kod nas je sve improvizacija. U BiH još crpimo supstancu od prije rata. Naši glavni igrači formirali su se u inozemstvu. Strah me je što će biti u budućnosti.

alen orlić jl / epeha

Poklepović je gospodin trener

- Imao sam čast da me trenira gospodin Poklepović i s oduševljenjem sam primio njegov izbor za trenera Hajduka. Njegove ideje mi se sviđaju i mislim da može još puno dati nogometu. Ugradio je potpuno drugačiji pristup, napadački, za razliku od Reje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. siječanj 2022 20:58