StoryEditorOCM
Hajdukprivid neizvjesnosti

Awaziema u napad! Na terenu je bilo vidljivo da su ‘crveno-plavi’ bolja momčad, a i na planu igre trener Karoglan je digao voljni moment

3. listopada 2022. - 13:07

Hajduk je pobijedio na Rujevici, peti put zaredom. 

Ako smo trenera Hajduka Mislava Karoglana opteretili najavom da počinje igrati svoje kvalifikacije ostanak, bome je kolokvij iz teškog predmeta „gostovanje na Rujevici” položio odličnim. Uradio je korak od tri milje.

Torcida upravo slavi, pjeva „Svetog Duje zvona zvone da pozdrave šampione”, a domaćine iz Rijeke časte skandiranjem „druga liga, druga liga”.

Doista, Rijeka je slaba, to jest nije dobra, mnogo tehničkih nedostataka u igri je njihovih mladića, premda bi se moglo reći da ih je talijanski trener Serse Cosmi dobro pripremio i nabrijao, a i podigao im „energetsku razinu”, ali nije ni on čarobnjak.

Hajduk je bio bolji

Šteta je za Hajduk da je ostalo samo 1:0 pa ostaje privid rezultatske neizvjesnosti, na terenu je bilo vidljivo da su „crveno-plavi” bolja momčad, s jačim pojedincima, a i na planu igre trener Karoglan je očito podigao voljni moment, hajduci su izgledali – kako bi to rekao pokojni Stanko Poklepović – dovoljno dobro. Da, dovoljno za sigurnu pobjedu. Momčadski kompaktno i to je vrlo bitno.

image
Damir Škomrlj/Cropix

I Armada je pozdravila svoje

Dok je Torcida slavila s hajducima, Armada je pozdravila svoje. Znači, zadovoljni su koliko su se Riječani borili, ali naprosto nisu mogli više. Svi priznaju, Hajduk je zasluženo slavio.

Korak prema vrhu

Ova je pobjeda Hajduku značajna da nastavi svoj boravak pri vrhu ljestvice, ako već nije na vrhu. Dinamo ne smije previše pobjeći i baš u to ime je gostovanje na Rujevici nosilo imperativ i zamku... Junak utakmice ovaj put bio je Awaziem, jedini strijelac nije iz redova napadača, ali i to daje posebnu kvalitetu i raznovrnsnost igre Hajduka.

Pritisnuti izostancima

Crveno-plavi su bili oslabljeni i to ne ulazi u ljetopise, ali je i te kako otežalo pripremu utakmice treneru Karoglanu, nije bilo Sahitija zbog tri žuta kartona, te zbog ozljeda još i N. Kalinića, Grgića, Čoline i Atanasova. Dakle, nije imao na raspolaganju kompletiran „roster” i liječnici su mu „sastavili” popis onih koji su na dispoziciji.

image
Damir Škomrlj/Cropix

Mikanović lutalica i asistent

Povratnik u momčad Mikanović na desnom beku više je bio desno krilo, odnosno Hajduk je pritiskao po toj strani i gurao Dina naprijed, a u obrani su onda ostajala trojica, Melnjak, Elez i Awaziem. Bilo je to nominalnih četiri otraga, ali to je ono što treneri kažu asimetrična impostacija i Mikanović je ovaj put bio lutalica koji bi pritisnuo duboko naprijed pretvarajući se u napadačku figuru viška. U situaciji kod pogotka Awaziema bio je i asistent.

Cosmi show, trostruka izmjena 

Kad je primio gol talijanski trener kao da je u trenu postao svjestan da nikad neće do gola ako ostavi ovu i ovakvu jedanaestoricu na terenu, bili su jalovi. Pa je posegnuo od puta s trokstrukom zamjenm, možda na klupi ima jače adute i igrače raspoloženije za igru. Ušli su Bušnja, Alvarez i Vrančić... No, nije ni to pomoglo, imali smo osjećaj da Rijeka do sutra ne bi zabila gol, a i obrana Hajduka igrala je vrlo čvrsto. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2023 17:27