stdClass Object ( [id] => 274859 [title] => Ante Majić: Hajduk je još uvijek u bolnici, ali više nije u životnoj opasnosti [alias] => ante-majic-hajduk-je-jos-uvijek-u-bolnici-ali-vise-nije-u-zivotnoj-opasnosti [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>
Naš rad bih ocijenio dvojkom, to je ocjena dovoljan (2), ali ipak pozitivna. Hajduk je još uvijek u bolnici, međutim više nije u životnoj opasnosti, niti na odjelu intenzivne njege! Nije više na aparatima. Dopustit ćete, kad smo dolazili prije četiri godine voditi klub, bio je u šok-sobi – smatra Ante Majić 35-godišnji Splićanin u Zagrebu, dosadašnji član NO Hajduka, zaposlen u metropoli, u firmi Ericsson.

Gospođa Branka Ramljak, s vrha Nadzornog, dala je sebi, odnosno svima vama ocjenu tri, dobar (3). Vi ste oštriji?

- Gospođa Ramljak gleda s akademske razine. A za dvojku treba riješiti 50 posto stvari. Da bi bilo pozitivno. Nije to ni malo. No, Hajduk svakako zaslužuje više.

Zašto ocjena nije bolja?

- Zakazali smo u sportskom segmentu. Financije smo dosta dobro počistili s obzirom što smo sve zatekli, dug je sada 50 milijuna kuna, ali pod kontrolom. No, na sportskom planu nismo napredovali, činjenica je od koje ne smijemo bježati. Nismo u boljem položaju nego prije četiri godine!

Kako to objašnjavate?

- Lutali smo. Hoćemo li forsirati mlade, hoćemo li nešto pokušati sa starijima... Ostali smo između. Problem je i taj što nismo prema javnosti razvidno iskomunicirali ciljeve. Zato ispada da lutamo i ljudi su s pravom zbunjeni što mi zapravo hoćemo i znamo li što radimo.

Htjeli ste se kandidirati za novi saziv Nadzornog odbora "bijelih". Najprije ste potvrdili želju, a onda sutradan izvijestili da ne možete, jer nemate uvjete?!

- U natječaju je povećan potreban broj godina radnog iskustva, u struci ili rada na rukovodećim položajima, sa pet na deset godina. Mislio sam da to imam. Jer osim radnog staža u firmi imam i upravljačko iskustvo kao stečajni upravitelj. Radim više poslova, ja sam i diplomirani inženjer elektrotehnike i magistar ekonomije, da, imam dva fakulteta. Stoga sam postavio upit može li se računati radno iskustvo na dva mjesta, ali su mi rekli da ne može. Na prošlim izborima imao sam preko šest, a sada imam više od devet i pol godina, ali ne i potrebnih deset. Fali mi nekih mjesec-dva. 
Ponudila mi je Komisija mogućnost žalbe, ali ja sam to odbio.

Jeste li ljuti zbog toga? Osjećate li se možda izigran?

- Izigran?! Ma neee... Prihvaćam to kao činjenicu, premda nisam išao za tim u početku. Želio sam se iznova prijaviti, ali pravila vrijede za sve.

Mislite li da biste sigurno bili iznova izabrani?

- Tko to može tvrditi?! Zadnjih mjeseci ljudi, navijači Hajduka bili su nezadovoljni s nama. Tko zna kako će reagirati birači.

A jeste li žalosni što je tako ispalo?

- Žao mi je, jer sam puno naučio, stekao saznanja i iskustvo. S druge strane mi je i laknulo jer su to bile četiri gadno stresne godine. Pojelo me i potrošilo, mene i obitelj.

Ljubo Pavasović Visković se jedini iznova kandidirao?

- Ljubo je ipak u prednosti sa svojim kvalitetama. Dobro je da bude kontinuiteta.

Zašto se pomaknulo sa pet na deset godina iskustva?

- Ne bih znao.

Navodno da se stanji lista, da se izbor suzi i ne ide u širinu.

- Zvuči logično.

Hoćete li se kandidirati za četiri godine?

- A, tko zna, za četiri godine narod kaže, tko živ, tko mrtav!

Ostavljate, rekoste, klub u bolnici, ali nije više na aparatima. Što biste savjetovali naslijednicima?

- Da jasno kažu kakav je cilj. Ako su mladi, neka igraju mladi i trener onda bude bez pretjeranih rezultatskih opterećenja. Prvak objektivno još ne možeš biti, a u Europu možeš doći i ovako. Mi smo sad u situaciji da nam prva momčad doduše ne košta kao prije četiri godine, ali ako su tu Mezga, Milevski, Avdija, Maloča, Maglica, svi su oko 100.000 eura godišnje, pa nekolicina neka ima po 80, omda je to 11 igrača preko milijun eura! A pobijede ih i Istra i Zadar, a momčad se izvlači da igra za male pare u Hajduku. Caktaš se žali na bruto plaću, a ne kaže da je s bonusima za nastupe bolje plaćen nego bilo koji igrač Belupa, Istre ili Zagreba. Bolje da smo mladi i jeftini. Ili sastavimo neku momčad pa kažimo da trebamo biti drugi i osvojiti kup. Onda je to cilj! Ako ne, ajmo s mladima. Najgore je ostati nigdje, ni lijevo, ni desno. Zašto dogodine ne bi bila momčad Balić, Vlašić, Mujan, Mikanović, Kiš... Što bi falilo?

Niste još završili posao, morate izabrati trenera za novu sezonu prije odlaska. Zar to nije nonsens, glupost, vi izaberete i ostavite sve novom Nadzornom odboru?

- Ma, nije glupo. Moramo raditi posao. I mi smo zatekli Balakova kad smo došli. Da su izbori u studenome, opet bismo nekoga zatekli. Tu su Brbić i Vučević, kao uprava. Oni biraju.

Čeka se još izbor trenera za novu sezonu. Kad će?

- Već je debelo morao...

Eto vidite. A za koga ste vi? Pacult, Burić, Popović, Vukas???

- Za onoga koga nam predoče Brbić i Vučević. Oni su razgovarali, oni ih znaju. Potvrdit ćemo njihov izbor. Nije se problem hitno čuti, odradi se telefonska sjednica, složit ćemo se. Oni biraju, ne vjerujem da će netko imati nešto protiv.

Oni još ostaju i kad vi odete?
- I to je točno.

- Najbolju nam je pohvalu dao odvjetnik Damir Primorac, možda nije lijepo da to govorim, ali vučete me za jezik.

Što je kazao Primorac?

- Da smo mi prva uprava koja traži da raščišćavamo sporove, probleme. U jednom trenutku bili smo predmet sprdnje na Arbitraži koliko se sporova namnožilo. I mi smo tražili da se to čisti, jedan po jedan. Primorac nam je rekao sve ranije uprave tražile su da se sve prolongira, pa da će oni poslije njih to rješavati. Eto, mi smo utoliko olakšali posao naslijednicima.

A ima li kosture iza vas?

- Ne bi trebalo biti. Ima obaveza, ali to se zna. Neće se dogoditi novima da im iz ormara ispadne neki Jerko Tipurić ili štatigajaznam. Doduše, za milijunski dug agencija 'Afisa' se znalo, ali i ona nas je bitno usporila, odnijela vremena i novca.

SLAVEN ALFIREVIĆ
Nismo bili jednoglasni

Navodno ste često bili protiv nekih odluka, kao crna ovca u Nadzornom odboru "bijelih"?

- Jesam, u nekoliko prigoda. Zato bih naslijednicima dao prijedlog da pojedinačno glasovanje postane javno. Da se stavi u priopćenje, na klupske stranice, odlučili smo to i to glasovanjem na sjednici tako i tako. Zašto moramo biti jednoglasni? Nismo ni sada uvijek bili. Eto, ja sam bio protiv da se nekim starijim igračima dade produžetak ugovora, jer će se kao prodati. A ako se ne prodaju, dokle ćemo produživati? Bio sam i protiv toga da iz Fluminensea dođu igrači koji nikad nigdje nisu igrali. Nadglasali su me.

Da, doista što je s Fluminenseom, bili su to Patinho i Cassio?

- A što će biti. Dogovor kao mrtvo slovo na papiru. Oni ne šalju igrače, mi ih ne tražimo i gotovo.
Odbili igrati?! Zvao me brat Mario... 

Znate kako nismo odigrali utakmicu u Maksimiru 22. studenoga? Mene je zvao brat Mario, iz autobusa navijača, alarmirao, kaže pretrpani su busevi, a oni nas ne puštaju na utakmicu! Zaustavljaju i one kojih nema ni na kakvim listama zabrane. Učinite nešto, tražili su od nas. Ja sam bio dolje pod maksimirskim jugom, s navijačima i tražili smo da se problem riješi. Vidio sam da policija ne pušta ljude makar nemaju nikakve zabrane! Policajac mi je rekao da je Dinamo privatni klub i da može zabraniti ulaz na stadion kome želi. Onda smo se mi iz uprave konzultirali, tražili odgodu od sat vremena koju nije prihvaćena. Nismo nastupili. I neka smo tako postupili. To vam je cijela istina. Nije to prvi put da je Hajduk u svojoj povijesti odbio igrati utakmicu zbog nepravde.   
O....mnogima

O BRANKI RAMLJAK: Odlično se snašla gospođa Branka, nismo ni išli za tim da je ona žensko među muškarcima... Naučila je vodit razred, pa onda može i nas, to je zbilja funkcioniralo savršeno i nedostajat će mi to.

O LJUBI PAVASOVIĆU: Super je sposoban. Ne govori puno, ali kad nešto kaže onda to zvoni, ima težinu. Kaže ono što treba.

O MARINU BRBIĆU: Da ja imam firmu dao bih je njemu da je vodi! Spretan financijer, vodi o svemu računa. Prema nekim kadrovima u klubu je preblag, bolje da ne govorim, ali ...dobar je čovik.

O STRUCI I BUDUĆIM NADZORNICIMA: Želim im da imaju više sreće nego mi sa strukom, struka je bila naša rak-rana. Imamo sportskog direktora, onda on ne može nametnuti svoju viziju treneru. Pa svi patimo. I nitko ne vidi da smo financije popravili.

O MIŠI KRSTIČEVIĆU: Otišao je jer se posvađao, ušao u neodrživo stanje svađe i s Brbićem i s Krešićem, a velik je hajdukovac od glave do pete i najveći radnik. Osobno bih ga jako volio opet vidjeti u klubu i da radi s mladim uzrastima.

O IGORU TUDORU: Zašto je otišao nikad nije do kraja objasnio, pa i ja mogu samo špekulirati, nije samo zbog tog 27-godišnjeg Žižića. Nije bio na istim valnim duljinama s Vučevićem, to bi trebalo biti to. U njega je veliki trenerski potencijal i želi napredovati, učiti, to je sjajno, a mora znati da ga nikad nismo ni pomislili mijenjati, pa ni kad je imao neke teške, rekao bih epohalne poraze.

O JENSU ANDERSSONU: Nije točno da sam ga ja doveo, to je bila ideja njegova menadžera, prihvatili smo je. Sposobnost je pokazao kad je doslovce oteo Iluridzea ispred nos Gruzijcima. Svidio mu se i dogovorio se isti čas! Smetalo mu je što ga gradonačelnik proziva, a htio je dovesti za sobom i obitelj, ali za djecu nema engleske škole u Splitu. Šteta.

O SERGIJU KREŠIĆU: Stručnjak koji je cijelu karijeru bio trener nije shvatio što tražimo od funkcije sportskog direktora. Nije se snašao.

O GORANU VUČEVIĆU I TRENERIMA: Nije mu posao lagan i nikako da nađe trenera koji je voljan primijeniti naše ciljeve. Treneri se predomisle i počnu ganjati rezultat. Misle da će im jedino rezultat pomoći u karijeri. A nama treba da trener stane iza mladih igrača. I nećemo trenere mijenjati ako nanižu poraze. Nismo ni Krstičevića kad je imao četiri poraza zaredom dok je profilirao momčad za iduću sezonu. Pacult ne zna jezik? Ma to nije problem, imat će prevoditelja, ako to bude on. Mourinho je počeo kao prevoditelj.

O MAMIĆU, VRBANOVIĆU, ŠUKERU: Jel' baš moram? Ako kažem što mislim napravit ću problem. Ne mislim ništa dobra ni o jednom o njih. Da počnem govoriti ne bi izašlo na dobro...

O UDRUZI 'NAŠ HAJDUK': Traje fama da navijači preko nas upravljaju, a to nije istina. Mi imamo komunikaciju s navijačima na razini redovitih ćakula, sastanaka svako nekoliko mjeseci. Pričamo što radimo. Ne iznose oni nama ideje.
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => na odlasku o svemu i svačemu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2015-05-27 21:56:04 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2015-05-28 08:36:53 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2015-05-27 21:55:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 12621 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2015/05/27/Sport/majic00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "680x400" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4460652 Threads: 5 Questions: 143682523 Slow queries: 61229 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4285364 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/ante-majic-hajduk-je-jos-uvijek-u-bolnici-ali-vise-nije-u-zivotnoj-opasnosti-274859 [printLink] => /sport/hajduk/ante-majic-hajduk-je-jos-uvijek-u-bolnici-ali-vise-nije-u-zivotnoj-opasnosti-274859?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 218177 [name] => antemajić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => antemajic [link] => /tag/antemajic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 233171 [name] => našhajduk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nashajduk [link] => /tag/nashajduk ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => na odlasku o svemu i svačemu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ante Majić: Hajduk je još uvijek u bolnici, ali više nije u životnoj opasnosti [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-15-17-32-14-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/05/27/Sport/majic00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/05/27/Sport/majic00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}
Naš rad bih ocijenio dvojkom, to je ocjena dovoljan (2), ali ipak pozitivna. Hajduk je još uvijek u bolnici, međutim više nije u životnoj opasnosti, niti na odjelu intenzivne njege! Nije više na aparatima. Dopustit ćete, kad smo dolazili prije četiri godine voditi klub, bio je u šok-sobi – smatra Ante Majić 35-godišnji Splićanin u Zagrebu, dosadašnji član NO Hajduka, zaposlen u metropoli, u firmi Ericsson.

Gospođa Branka Ramljak, s vrha Nadzornog, dala je sebi, odnosno svima vama ocjenu tri, dobar (3). Vi ste oštriji?

- Gospođa Ramljak gleda s akademske razine. A za dvojku treba riješiti 50 posto stvari. Da bi bilo pozitivno. Nije to ni malo. No, Hajduk svakako zaslužuje više.

Zašto ocjena nije bolja?

- Zakazali smo u sportskom segmentu. Financije smo dosta dobro počistili s obzirom što smo sve zatekli, dug je sada 50 milijuna kuna, ali pod kontrolom. No, na sportskom planu nismo napredovali, činjenica je od koje ne smijemo bježati. Nismo u boljem položaju nego prije četiri godine!

Kako to objašnjavate?

- Lutali smo. Hoćemo li forsirati mlade, hoćemo li nešto pokušati sa starijima... Ostali smo između. Problem je i taj što nismo prema javnosti razvidno iskomunicirali ciljeve. Zato ispada da lutamo i ljudi su s pravom zbunjeni što mi zapravo hoćemo i znamo li što radimo.

Htjeli ste se kandidirati za novi saziv Nadzornog odbora "bijelih". Najprije ste potvrdili želju, a onda sutradan izvijestili da ne možete, jer nemate uvjete?!

- U natječaju je povećan potreban broj godina radnog iskustva, u struci ili rada na rukovodećim položajima, sa pet na deset godina. Mislio sam da to imam. Jer osim radnog staža u firmi imam i upravljačko iskustvo kao stečajni upravitelj. Radim više poslova, ja sam i diplomirani inženjer elektrotehnike i magistar ekonomije, da, imam dva fakulteta. Stoga sam postavio upit može li se računati radno iskustvo na dva mjesta, ali su mi rekli da ne može. Na prošlim izborima imao sam preko šest, a sada imam više od devet i pol godina, ali ne i potrebnih deset. Fali mi nekih mjesec-dva. 
Ponudila mi je Komisija mogućnost žalbe, ali ja sam to odbio.

Jeste li ljuti zbog toga? Osjećate li se možda izigran?

- Izigran?! Ma neee... Prihvaćam to kao činjenicu, premda nisam išao za tim u početku. Želio sam se iznova prijaviti, ali pravila vrijede za sve.

Mislite li da biste sigurno bili iznova izabrani?

- Tko to može tvrditi?! Zadnjih mjeseci ljudi, navijači Hajduka bili su nezadovoljni s nama. Tko zna kako će reagirati birači.

A jeste li žalosni što je tako ispalo?

- Žao mi je, jer sam puno naučio, stekao saznanja i iskustvo. S druge strane mi je i laknulo jer su to bile četiri gadno stresne godine. Pojelo me i potrošilo, mene i obitelj.

Ljubo Pavasović Visković se jedini iznova kandidirao?

- Ljubo je ipak u prednosti sa svojim kvalitetama. Dobro je da bude kontinuiteta.

Zašto se pomaknulo sa pet na deset godina iskustva?

- Ne bih znao.

Navodno da se stanji lista, da se izbor suzi i ne ide u širinu.

- Zvuči logično.

Hoćete li se kandidirati za četiri godine?

- A, tko zna, za četiri godine narod kaže, tko živ, tko mrtav!

Ostavljate, rekoste, klub u bolnici, ali nije više na aparatima. Što biste savjetovali naslijednicima?

- Da jasno kažu kakav je cilj. Ako su mladi, neka igraju mladi i trener onda bude bez pretjeranih rezultatskih opterećenja. Prvak objektivno još ne možeš biti, a u Europu možeš doći i ovako. Mi smo sad u situaciji da nam prva momčad doduše ne košta kao prije četiri godine, ali ako su tu Mezga, Milevski, Avdija, Maloča, Maglica, svi su oko 100.000 eura godišnje, pa nekolicina neka ima po 80, omda je to 11 igrača preko milijun eura! A pobijede ih i Istra i Zadar, a momčad se izvlači da igra za male pare u Hajduku. Caktaš se žali na bruto plaću, a ne kaže da je s bonusima za nastupe bolje plaćen nego bilo koji igrač Belupa, Istre ili Zagreba. Bolje da smo mladi i jeftini. Ili sastavimo neku momčad pa kažimo da trebamo biti drugi i osvojiti kup. Onda je to cilj! Ako ne, ajmo s mladima. Najgore je ostati nigdje, ni lijevo, ni desno. Zašto dogodine ne bi bila momčad Balić, Vlašić, Mujan, Mikanović, Kiš... Što bi falilo?

Niste još završili posao, morate izabrati trenera za novu sezonu prije odlaska. Zar to nije nonsens, glupost, vi izaberete i ostavite sve novom Nadzornom odboru?

- Ma, nije glupo. Moramo raditi posao. I mi smo zatekli Balakova kad smo došli. Da su izbori u studenome, opet bismo nekoga zatekli. Tu su Brbić i Vučević, kao uprava. Oni biraju.

Čeka se još izbor trenera za novu sezonu. Kad će?

- Već je debelo morao...

Eto vidite. A za koga ste vi? Pacult, Burić, Popović, Vukas???

- Za onoga koga nam predoče Brbić i Vučević. Oni su razgovarali, oni ih znaju. Potvrdit ćemo njihov izbor. Nije se problem hitno čuti, odradi se telefonska sjednica, složit ćemo se. Oni biraju, ne vjerujem da će netko imati nešto protiv.

Oni još ostaju i kad vi odete?
- I to je točno.

- Najbolju nam je pohvalu dao odvjetnik Damir Primorac, možda nije lijepo da to govorim, ali vučete me za jezik.

Što je kazao Primorac?

- Da smo mi prva uprava koja traži da raščišćavamo sporove, probleme. U jednom trenutku bili smo predmet sprdnje na Arbitraži koliko se sporova namnožilo. I mi smo tražili da se to čisti, jedan po jedan. Primorac nam je rekao sve ranije uprave tražile su da se sve prolongira, pa da će oni poslije njih to rješavati. Eto, mi smo utoliko olakšali posao naslijednicima.

A ima li kosture iza vas?

- Ne bi trebalo biti. Ima obaveza, ali to se zna. Neće se dogoditi novima da im iz ormara ispadne neki Jerko Tipurić ili štatigajaznam. Doduše, za milijunski dug agencija 'Afisa' se znalo, ali i ona nas je bitno usporila, odnijela vremena i novca.

SLAVEN ALFIREVIĆ
Nismo bili jednoglasni

Navodno ste često bili protiv nekih odluka, kao crna ovca u Nadzornom odboru "bijelih"?

- Jesam, u nekoliko prigoda. Zato bih naslijednicima dao prijedlog da pojedinačno glasovanje postane javno. Da se stavi u priopćenje, na klupske stranice, odlučili smo to i to glasovanjem na sjednici tako i tako. Zašto moramo biti jednoglasni? Nismo ni sada uvijek bili. Eto, ja sam bio protiv da se nekim starijim igračima dade produžetak ugovora, jer će se kao prodati. A ako se ne prodaju, dokle ćemo produživati? Bio sam i protiv toga da iz Fluminensea dođu igrači koji nikad nigdje nisu igrali. Nadglasali su me.

Da, doista što je s Fluminenseom, bili su to Patinho i Cassio?

- A što će biti. Dogovor kao mrtvo slovo na papiru. Oni ne šalju igrače, mi ih ne tražimo i gotovo.
Odbili igrati?! Zvao me brat Mario... 

Znate kako nismo odigrali utakmicu u Maksimiru 22. studenoga? Mene je zvao brat Mario, iz autobusa navijača, alarmirao, kaže pretrpani su busevi, a oni nas ne puštaju na utakmicu! Zaustavljaju i one kojih nema ni na kakvim listama zabrane. Učinite nešto, tražili su od nas. Ja sam bio dolje pod maksimirskim jugom, s navijačima i tražili smo da se problem riješi. Vidio sam da policija ne pušta ljude makar nemaju nikakve zabrane! Policajac mi je rekao da je Dinamo privatni klub i da može zabraniti ulaz na stadion kome želi. Onda smo se mi iz uprave konzultirali, tražili odgodu od sat vremena koju nije prihvaćena. Nismo nastupili. I neka smo tako postupili. To vam je cijela istina. Nije to prvi put da je Hajduk u svojoj povijesti odbio igrati utakmicu zbog nepravde.   
O....mnogima

O BRANKI RAMLJAK: Odlično se snašla gospođa Branka, nismo ni išli za tim da je ona žensko među muškarcima... Naučila je vodit razred, pa onda može i nas, to je zbilja funkcioniralo savršeno i nedostajat će mi to.

O LJUBI PAVASOVIĆU: Super je sposoban. Ne govori puno, ali kad nešto kaže onda to zvoni, ima težinu. Kaže ono što treba.

O MARINU BRBIĆU: Da ja imam firmu dao bih je njemu da je vodi! Spretan financijer, vodi o svemu računa. Prema nekim kadrovima u klubu je preblag, bolje da ne govorim, ali ...dobar je čovik.

O STRUCI I BUDUĆIM NADZORNICIMA: Želim im da imaju više sreće nego mi sa strukom, struka je bila naša rak-rana. Imamo sportskog direktora, onda on ne može nametnuti svoju viziju treneru. Pa svi patimo. I nitko ne vidi da smo financije popravili.

O MIŠI KRSTIČEVIĆU: Otišao je jer se posvađao, ušao u neodrživo stanje svađe i s Brbićem i s Krešićem, a velik je hajdukovac od glave do pete i najveći radnik. Osobno bih ga jako volio opet vidjeti u klubu i da radi s mladim uzrastima.

O IGORU TUDORU: Zašto je otišao nikad nije do kraja objasnio, pa i ja mogu samo špekulirati, nije samo zbog tog 27-godišnjeg Žižića. Nije bio na istim valnim duljinama s Vučevićem, to bi trebalo biti to. U njega je veliki trenerski potencijal i želi napredovati, učiti, to je sjajno, a mora znati da ga nikad nismo ni pomislili mijenjati, pa ni kad je imao neke teške, rekao bih epohalne poraze.

O JENSU ANDERSSONU: Nije točno da sam ga ja doveo, to je bila ideja njegova menadžera, prihvatili smo je. Sposobnost je pokazao kad je doslovce oteo Iluridzea ispred nos Gruzijcima. Svidio mu se i dogovorio se isti čas! Smetalo mu je što ga gradonačelnik proziva, a htio je dovesti za sobom i obitelj, ali za djecu nema engleske škole u Splitu. Šteta.

O SERGIJU KREŠIĆU: Stručnjak koji je cijelu karijeru bio trener nije shvatio što tražimo od funkcije sportskog direktora. Nije se snašao.

O GORANU VUČEVIĆU I TRENERIMA: Nije mu posao lagan i nikako da nađe trenera koji je voljan primijeniti naše ciljeve. Treneri se predomisle i počnu ganjati rezultat. Misle da će im jedino rezultat pomoći u karijeri. A nama treba da trener stane iza mladih igrača. I nećemo trenere mijenjati ako nanižu poraze. Nismo ni Krstičevića kad je imao četiri poraza zaredom dok je profilirao momčad za iduću sezonu. Pacult ne zna jezik? Ma to nije problem, imat će prevoditelja, ako to bude on. Mourinho je počeo kao prevoditelj.

O MAMIĆU, VRBANOVIĆU, ŠUKERU: Jel' baš moram? Ako kažem što mislim napravit ću problem. Ne mislim ništa dobra ni o jednom o njih. Da počnem govoriti ne bi izašlo na dobro...

O UDRUZI 'NAŠ HAJDUK': Traje fama da navijači preko nas upravljaju, a to nije istina. Mi imamo komunikaciju s navijačima na razini redovitih ćakula, sastanaka svako nekoliko mjeseci. Pričamo što radimo. Ne iznose oni nama ideje.
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/ante-majic-hajduk-je-jos-uvijek-u-bolnici-ali-vise-nije-u-zivotnoj-opasnosti-274859 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=e72f444b4a8b0ba5d5b605d61da2e72dfa92a833 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ante+Maji%C4%87%3A+Hajduk+je+jo%C5%A1+uvijek+u+bolnici%2C+ali+vi%C5%A1e+nije+u+%C5%BEivotnoj+opasnosti&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fante-majic-hajduk-je-jos-uvijek-u-bolnici-ali-vise-nije-u-zivotnoj-opasnosti-274859 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fante-majic-hajduk-je-jos-uvijek-u-bolnici-ali-vise-nije-u-zivotnoj-opasnosti-274859 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => na odlasku o svemu i svačemu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hajdukna odlasku o svemu i svačemu

Ante Majić: Hajduk je još uvijek u bolnici, ali više nije u životnoj opasnosti

Piše PSD.
27. svibnja 2015. - 23:55


Odbili igrati?! Zvao me brat Mario... 
O....mnogima

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 19:32