StoryEditorOCM
Hajdukpitamo vas

ANKETA Hajduk danas predstavlja novi dres, maskirni je bio hit među navijačima, koji je vama bio najdraži?

Piše SPORT SD
21. lipnja 2023. - 12:11

Hajdučki dres je za mnoge svetinja i iznimno važna stvar. Već su ikonski bijeli dres sa plavim hlačicama i gostujući crveno-plavi.

Treća varijanta dresa je bila područje u kojem se mogla iskazati kreativnost, a zadnjih smo godina imali priliku vidjeti igrače Hajduka u raznim bojama i izvedbama.

Bilo je raznih trećih varijanti posljednjih godina, a klub se uvijek trudio da dres na ovaj ili onaj način odražava povijest kluba ili njegovo značenje navijačima. I danas popodne će predstaviti novu garnituru trećih dresova, tema će biti povezana s ekološkom osvještenosti, a spominje se da će biti zelene boje.

Prisjetite se prijašnjih trećih boja u kojima je Hajduk igrao i recite nam svoje mišljenje u anketi ispod, koji dres vam se najviše sviđao.

Pamti se Hajdukov maskirni dres koji je predstavljen u ljeto 2015., a bio je veliki hit među navijačima. Čak su početkom sezone 2015./16. iz Hajduka izjavili kako im je upravo on bio najprodavaniji, čak više od klasičnog bijelog.

Nakon što su igrači Hajduka bili dobro zakamuflirani dvije sezone, maskirni dres je otišao u mirovinu, a zamijenio ga je još jedan poznati dres koji ima posebno mjesto u srcu i pamćenju navijača. Riječ je, naravno, o crnom dresu s potpisima donatora. 

image
Ronald Gorsic/Cropix

Od ljeta 2019., treća garnitura je bila svijetloljubičasta, u bojama lavande. To je bio svojevrstan povratak u povijest, po uzoru na klupske dresove iz davne 1912. i 1913. godine.

image
Ronald Gorsic/Cropix

Točno na 110. rođendan Hajduka, 13. veljače 2021, predstavljen je zlatni dres, koji je do kraja ove sezone bio u upotrebi kao treći izbor.

image
ZELJKO HAJDINJAK/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 18:28