stdClass Object ( [id] => 156655 [title] => ANDRIĆ OSTAJE? Maleš: Pun sam elana, u razgovoru s Paladinom osjetio sam svu koheziju [alias] => andric-ostaje-males-pun-sam-elana-u-razgovoru-s-paladinom-osjetio-sam-svu-koheziju [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>
Odmori se, zaslužio si, nakon pobjede protiv Vasluija, izborenog plasmana u finale Sultan cupa u Beleku ‘bijeli’ su dobili dan odmora, mogućnost da uđu u saunu ili bazen, po izboru, da se opuste, dokoličare po hotelu i naprosto uživaju u danu koji je bio, neugodno nam je reći, sunčan, pravi proljetni...

Bila im je to nagrada za dobru i požrtvovnu igru protiv rumunjskog predstavnika, zaslužili su predah neovisno o konačnom ishodu ruleta s bijele točke koji je naposljetku prevagnuo na stranu Splićana.

Dan odmora nije bio predviđen, ali je uletio kao – prava stvar. Tandem s portugalskog govornog područja, dva beka, James i Ruben Lima prošetali su se hotelom u kapatojima, dok su braća Sharbini, Anas i Ahmad radije za stolom črčkali po mobitelima igrice i razgovarali sa svojom rodbinom i prijateljima. Po izboru.

- Čudo, Hajduk danas ne trenira – komentirale su sobarice hotela. U ovako opuštenijim pozama dosad su navikli gledati momke iz Krivbasa iz Krivog Riha, oni ovdje više žive nego što non-stop treniraju, a Litex iz Loveča praktično je tek stigao. S njima Hajduk dijeli ovaj hotel-grad Rixos-Premium kapaciteta dvije tisuće gostiju!

Usput, trener Krasimir Balakov je otputovao na taj jedan dan u Njemačku, u studio televizije ZDF gdje je trebao gostovati u terminu njemačkog pregleda bundesligaškog kola, zajedno sa svojim pripadajućim ‘stranicama’ istostraničnog čuvenog čarobnog trokuta Stuttgarta iz razdoblja ‘95.- ‘97., Elberom i Fredijem Bobićem.

Balakov već sutra izjutra treba biti natrag u Antalyji, ima dobre zrakoplovne veze preko Istanbula do Frankfurta i natrag, on će to učas posla. Večeras ga čeka finale s – Bugarima!

Inače, Kapetan Srđan Andrić ima mogućnost da ode u Saudijsku Arabiju ili Dubai, postoje naznake interesa za Hajdukova kapetana koje nisu od jučer, nego datiraju iz prosinca, ali Andrić je sto posto u Hajdukovim pripremama i jedan od temeljnih igrača svega što Balakov radi i gradi.

Činjenica je da je Andrić glava momčadi, ali i da mu ugovor istječe na ljeto, a kako doznajemo, predsjednik Maleš spreman je Andriću produžiti ugovor za još dvije godine!

S Andrićem će se uskoro obaviti i završni razgovori glede rješenja njegova statusa, već se ranije razgovaralo o njegovom daljnjem ostanku i produženju ugovora, ali to se u konačnici ostavlja da se definira nakon povratka s priprema, kako nam je potvrdio i predsjednik Hrvoje Maleš.

A došao je Hajduku u Tursku predsjednik, kao jedini član uprave “bijelih” stigao je na zadnja tri-četiri dana u radni pogon prve momčadi.

Sad je Hajduk kompletiran. Ovdje je bio bez uže uprave, a glasnogovornik Ante Bilić, team-manager Krešimir Mikulandra i snimatelj treninga i utakmica Željan Prkić praktično su klasično vodstvo puta, pri ruci treneru Krasimiru Balakovu, stožeru i igračima. I to su mjere štednje.

Ranijih zgoda s momčadi bi u pravilu bio i sportski direktor, pa bi se događalo da se Ivan Buljan zbog obilja posla vrati hitno u Split kao jednog ljeta s Pohorja, a lani je s “bijelima” u Turskoj za svaku eventualnu pomoć treneru Goranu Vučeviću bio pri ruci Ivica Kalinić, ljetos u Bad Kleinkirchheimu bio je to Milo Nižetić.

Sad je sportski direktor ostao u Splitu, nije neophodan, ionako sve to vodi Balakov sa suradnicima i sve mu je na broju, a na stalnoj vezi je s Malešom.

- Uf, koliko sam samo na mobitelu, iscurila mi je baterija dok sam putovao, a i kad nađem malo slobodnog vremena, jedno jutro ili dan predaha, tada sam još i više na mobitelu – reče predsjednik i stavi slušalicu u uho, opet je netko zvao...

Posjet kao šlag na tortu

A dolazak Maleša u Antalyju je kao - šlag na tortu “bijelima”, “crescendo” priprema da predsjednik osmotri postrojbe. Sjećamo se kad bi predsjednik Branko Grgić došao u posjetu “bijelima” primjerice na pripremama u Kupresu, tada trener Hajduka Miroslav Ćiro Blažević naredio bi znakovito:

- Ustaj vojsko, pozdrav! Stigao je vaš hranitelj! Pričamo mu taj detalj, Maleš se smješka, nema potrebe za sličnom paradom, prošlo je sve skromnije, intimnije.

Iz hotela je zakoračio izravno na igralište na kojem su “bijeli” trenirali, upoznao se sa savršenim uvjetima što ih Hajduk ima, hotelom koji je poput malog grada, vidio je i savršen travnjak:

- Uh, da je sad malo zaigrat! – u Malešu titra aktivni nogometaš, nikako da ga želja mine, ni sad kad je napunio 33 godine i predsjednik je “bijelih”.

Ne odoli a da ne šutne neki zalutali balun, makar bio u cipelama. Pozdrav s Balakovom, pa kasnije i s nogometašima. Došao predsjednik. Pozdrav s Maločom, kako ide ozljeda... Spreman je i da ga se uslika, ne može pobjeći, ali nije od intervjua.

- Bolje da me nema puno u javnosti, evo sad je sve bilo super, momčad u Turskoj radi, sva pozornost uperena je na njih, mene nema... Vraga nema. Nije izbjegao “sedmu silu”, premda se nije ni otvorio da nam pruži opširan razgovor, kaže, bolje da je tako. Ipak, riječ po riječ, nismo ni mi ostali “na suho”...

Pozdrav s Neretljakom

Dobio je raport kako se radi ozbiljno, što nije ni bilo sporno. Momčad poimenično ne izgleda loše, pa se Malešu otelo:

- Srce me boli što smo ispali iz kupa, ali to je ružno tako reći, ispada preemotivno, a to nije dobro. Šteta što je tako ispalo, mislim da bismo imali lijepu šansu. Ali, recimo da smo to preboljeli, ostavili iza sebe i da samo gledamo naprijed, pozitivno, idemo dalje. A ima pozitivnih stvari. Prvi put se vidio s Matom Neretljakom, službeno su se upoznali, dotad su se čuli samo telefonom i dogovorili dolazak za pet minuta. I svu papirologiju.

- Da se rukujemo, da stisnemo desnicu – nasmijao se Neretljak, koji uživa u svakom novom trenutku iznova s Hajdukom.

Potom je priznao:

- Imao sam prave preporuke i po svima Neretljak nam je puno dobar potez. Vjerujem da će se takvim pokazati!

Maleš je doletio dan ranije, kasno navečer preko Zagreba i Istanbula, između dva leta obavio je u Zagrebu i brifing s predsjednikom Hajdukova Nadzornog odbora dr. Josipom Paladinom. Prema iskusnom liječniku osjeća iznimno poštovanje. A nakon novog razgovora raširila su mu se krila optimizma:

- Pun sam radnog elana, u razgovoru s doktorom Paladinom osjetio sam svu koheziju koju imam s Nadzornim odborom, svi su potezi odobreni, potvrđeni. Bio je to dvosatni sastanak u kojem smo potvrdili politiku vraćanja korijenima, da damo punu afirmaciju našim mladim igračima iz juniorskog pogona. Dvosatni razgovor s doktorom Paladinom daje mi pravi podstrek!

ZA ‘SLOBODNU’ IZ ANTALYJE Piše SLAVEN ALFIREVIĆ SnimA MARIO TODORIĆ / CROPIX

Tomasov da ostane...

Pojačanje bi mogao i trebao biti Marin Tomasov, njegov povratak. O odnosu i razgovorima s Renom Sinovčićem, te kombinacijama sa Zadranima izvukli smo od predsjednika:

- Najprije da kažem kako nismo posegnuli za Ivanom Santinijem jer svoga kapitalca u napadu nismo prodali, pa bismo samo gomilali igrače, zatvorili prostor svojim napadačima koje imamo, a ima ih još i u juniorima, na primjer Jelavić. A što se tiče Tomasova pregovori traju, vjerujemo u pozitivan ishod! Što je to pozitvan ishod, pitali smo i zaključili da bi to bio ostanak Tomasova koji je sasvim blizu, da se dogovor samo amenuje, što se ostavlja za idući tjedan.

Nemoj mi se, Ante, sad ozlijedit!

Kad smo Malešu spomenuli prijelazni rok, koji jednim dijelom još traje, rekao je:

- Neće biti kupnje, premda se uvijek može gledati da dovedemo nekog slobodnog igrača, recimo za šesti mjesec... Ali prijelazni rok je za naše juniore, da ih prebacujemo u seniorski sastav! Uvijek možemo posegnuti u naš naraštaj, uzeti Mujana, Jelavića, Tomičića...

Prodaja nije dovršena, razgovor menadžera Ivice Pirića s Antom Vukušićem otvara špekulacije, nije tajna da su ukrajinski tisak, te portali prepuni Vukušića kojega se dovodi u vezu s Dnjiprom, te Arsenalom iz Kijeva, ali nije to taj novac, nisu to milijuni eura koji se očekuju. Barem zasad:

- Nama je primarna prodaja, ali ne u bescjenje, mi smo otvoreni za prodaju, naši eksponati su Vukušić i Anas Sharbini, nije novost – rekao je Maleš. - Vukušić ima dvadeset godina, pred njim je budućnost, on je naša vrijednost i mi moramo biti oprezni s prodajom, nikako ga ne smijemo dati u bescjenje. Ali, postoji realna mogućnost da ga prodamo. Što bi predsjednik rekao gledajući trening “nemoj mi se, Ante, sad ozlijedit...”

Da produžimo? Ne, vraćamo se!

U Splitu veliki snijeg, u Antalyji kiša, ali dovoljno toplo, ugodno za rad. Eto zašto se ide u Tursku, pogledajte kroz prozor i sve će vam biti jasno! U trenutku je Balakov pomislio da bi momčad mogla ostati još do srijede u Turskoj, da produže boravak zbog zimskih, alpskih uvjeta kod kuće u Poljudu.

Zagolicala je zamisao i predsjednika Maleša, zašto ne, ako trener tako misli, nema problema, zazvat ćemo Croatiju Airlines zbog čartera... Kad se vrate u ponedjeljak “bijele” čekaju dva slobodna dana, do četvrtka. Ili pak da ostanu u Antalyji sve do srijede, pa četvrtak slobodno, u petak trening, subota Šahtar? Trenutak, dva da Balakov “duma” i odluka:

- Ne, ne treba ostati dulje, mi se vratimo u ponedjeljak navečer, a trening u četvrtak u Splitu pa što bude...

Anas se dopada jednom princu iz 1001 noći

Za Anasa Sharbinija Maleš je namijenio posebne riječi, spominjala se Saudijska Arabija:

- Adekvatna ponuda nije došla u klub, čuli smo za pojedinačne upite, rekao bih. On je etabliran igrač i varijante s posudbom Anasa ne dolaze u obzir. Nećemo ga posuđivati! Ali, princ jedne državice na istoku (iz 1001 noći?! op. a.) sa simpatijama gleda na njega, pa ćemo vidjeti kad će se i kako sve to dalje razvijati.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => dobro raspoložen nakon sastanka s prvim čovjekom hajdukova no-a [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2012-02-04 19:11:09 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2012-02-04 20:05:28 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2012-02-04 20:00:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 14123 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2012/02/04/sport/mal00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "350x250" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38935153 Threads: 3 Questions: 7136416644 Slow queries: 3315060 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 609330187 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/andric-ostaje-males-pun-sam-elana-u-razgovoru-s-paladinom-osjetio-sam-svu-koheziju-156655 [printLink] => /sport/hajduk/andric-ostaje-males-pun-sam-elana-u-razgovoru-s-paladinom-osjetio-sam-svu-koheziju-156655?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 144699 [name] => HAJDUKTURSKA [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajdukturska [link] => /tag/hajdukturska ) [1] => stdClass Object ( [id] => 155984 [name] => HRVOJEMALEŠ [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hrvojemales [link] => /tag/hrvojemales ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => dobro raspoložen nakon sastanka s prvim čovjekom hajdukova no-a [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => ANDRIĆ OSTAJE? Maleš: Pun sam elana, u razgovoru s Paladinom osjetio sam svu koheziju [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-21-02-51-12-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/02/04/sport/mal00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/02/04/sport/mal00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}
Odmori se, zaslužio si, nakon pobjede protiv Vasluija, izborenog plasmana u finale Sultan cupa u Beleku ‘bijeli’ su dobili dan odmora, mogućnost da uđu u saunu ili bazen, po izboru, da se opuste, dokoličare po hotelu i naprosto uživaju u danu koji je bio, neugodno nam je reći, sunčan, pravi proljetni...

Bila im je to nagrada za dobru i požrtvovnu igru protiv rumunjskog predstavnika, zaslužili su predah neovisno o konačnom ishodu ruleta s bijele točke koji je naposljetku prevagnuo na stranu Splićana.

Dan odmora nije bio predviđen, ali je uletio kao – prava stvar. Tandem s portugalskog govornog područja, dva beka, James i Ruben Lima prošetali su se hotelom u kapatojima, dok su braća Sharbini, Anas i Ahmad radije za stolom črčkali po mobitelima igrice i razgovarali sa svojom rodbinom i prijateljima. Po izboru.

- Čudo, Hajduk danas ne trenira – komentirale su sobarice hotela. U ovako opuštenijim pozama dosad su navikli gledati momke iz Krivbasa iz Krivog Riha, oni ovdje više žive nego što non-stop treniraju, a Litex iz Loveča praktično je tek stigao. S njima Hajduk dijeli ovaj hotel-grad Rixos-Premium kapaciteta dvije tisuće gostiju!

Usput, trener Krasimir Balakov je otputovao na taj jedan dan u Njemačku, u studio televizije ZDF gdje je trebao gostovati u terminu njemačkog pregleda bundesligaškog kola, zajedno sa svojim pripadajućim ‘stranicama’ istostraničnog čuvenog čarobnog trokuta Stuttgarta iz razdoblja ‘95.- ‘97., Elberom i Fredijem Bobićem.

Balakov već sutra izjutra treba biti natrag u Antalyji, ima dobre zrakoplovne veze preko Istanbula do Frankfurta i natrag, on će to učas posla. Večeras ga čeka finale s – Bugarima!

Inače, Kapetan Srđan Andrić ima mogućnost da ode u Saudijsku Arabiju ili Dubai, postoje naznake interesa za Hajdukova kapetana koje nisu od jučer, nego datiraju iz prosinca, ali Andrić je sto posto u Hajdukovim pripremama i jedan od temeljnih igrača svega što Balakov radi i gradi.

Činjenica je da je Andrić glava momčadi, ali i da mu ugovor istječe na ljeto, a kako doznajemo, predsjednik Maleš spreman je Andriću produžiti ugovor za još dvije godine!

S Andrićem će se uskoro obaviti i završni razgovori glede rješenja njegova statusa, već se ranije razgovaralo o njegovom daljnjem ostanku i produženju ugovora, ali to se u konačnici ostavlja da se definira nakon povratka s priprema, kako nam je potvrdio i predsjednik Hrvoje Maleš.

A došao je Hajduku u Tursku predsjednik, kao jedini član uprave “bijelih” stigao je na zadnja tri-četiri dana u radni pogon prve momčadi.

Sad je Hajduk kompletiran. Ovdje je bio bez uže uprave, a glasnogovornik Ante Bilić, team-manager Krešimir Mikulandra i snimatelj treninga i utakmica Željan Prkić praktično su klasično vodstvo puta, pri ruci treneru Krasimiru Balakovu, stožeru i igračima. I to su mjere štednje.

Ranijih zgoda s momčadi bi u pravilu bio i sportski direktor, pa bi se događalo da se Ivan Buljan zbog obilja posla vrati hitno u Split kao jednog ljeta s Pohorja, a lani je s “bijelima” u Turskoj za svaku eventualnu pomoć treneru Goranu Vučeviću bio pri ruci Ivica Kalinić, ljetos u Bad Kleinkirchheimu bio je to Milo Nižetić.

Sad je sportski direktor ostao u Splitu, nije neophodan, ionako sve to vodi Balakov sa suradnicima i sve mu je na broju, a na stalnoj vezi je s Malešom.

- Uf, koliko sam samo na mobitelu, iscurila mi je baterija dok sam putovao, a i kad nađem malo slobodnog vremena, jedno jutro ili dan predaha, tada sam još i više na mobitelu – reče predsjednik i stavi slušalicu u uho, opet je netko zvao...

Posjet kao šlag na tortu

A dolazak Maleša u Antalyju je kao - šlag na tortu “bijelima”, “crescendo” priprema da predsjednik osmotri postrojbe. Sjećamo se kad bi predsjednik Branko Grgić došao u posjetu “bijelima” primjerice na pripremama u Kupresu, tada trener Hajduka Miroslav Ćiro Blažević naredio bi znakovito:

- Ustaj vojsko, pozdrav! Stigao je vaš hranitelj! Pričamo mu taj detalj, Maleš se smješka, nema potrebe za sličnom paradom, prošlo je sve skromnije, intimnije.

Iz hotela je zakoračio izravno na igralište na kojem su “bijeli” trenirali, upoznao se sa savršenim uvjetima što ih Hajduk ima, hotelom koji je poput malog grada, vidio je i savršen travnjak:

- Uh, da je sad malo zaigrat! – u Malešu titra aktivni nogometaš, nikako da ga želja mine, ni sad kad je napunio 33 godine i predsjednik je “bijelih”.

Ne odoli a da ne šutne neki zalutali balun, makar bio u cipelama. Pozdrav s Balakovom, pa kasnije i s nogometašima. Došao predsjednik. Pozdrav s Maločom, kako ide ozljeda... Spreman je i da ga se uslika, ne može pobjeći, ali nije od intervjua.

- Bolje da me nema puno u javnosti, evo sad je sve bilo super, momčad u Turskoj radi, sva pozornost uperena je na njih, mene nema... Vraga nema. Nije izbjegao “sedmu silu”, premda se nije ni otvorio da nam pruži opširan razgovor, kaže, bolje da je tako. Ipak, riječ po riječ, nismo ni mi ostali “na suho”...

Pozdrav s Neretljakom

Dobio je raport kako se radi ozbiljno, što nije ni bilo sporno. Momčad poimenično ne izgleda loše, pa se Malešu otelo:

- Srce me boli što smo ispali iz kupa, ali to je ružno tako reći, ispada preemotivno, a to nije dobro. Šteta što je tako ispalo, mislim da bismo imali lijepu šansu. Ali, recimo da smo to preboljeli, ostavili iza sebe i da samo gledamo naprijed, pozitivno, idemo dalje. A ima pozitivnih stvari. Prvi put se vidio s Matom Neretljakom, službeno su se upoznali, dotad su se čuli samo telefonom i dogovorili dolazak za pet minuta. I svu papirologiju.

- Da se rukujemo, da stisnemo desnicu – nasmijao se Neretljak, koji uživa u svakom novom trenutku iznova s Hajdukom.

Potom je priznao:

- Imao sam prave preporuke i po svima Neretljak nam je puno dobar potez. Vjerujem da će se takvim pokazati!

Maleš je doletio dan ranije, kasno navečer preko Zagreba i Istanbula, između dva leta obavio je u Zagrebu i brifing s predsjednikom Hajdukova Nadzornog odbora dr. Josipom Paladinom. Prema iskusnom liječniku osjeća iznimno poštovanje. A nakon novog razgovora raširila su mu se krila optimizma:

- Pun sam radnog elana, u razgovoru s doktorom Paladinom osjetio sam svu koheziju koju imam s Nadzornim odborom, svi su potezi odobreni, potvrđeni. Bio je to dvosatni sastanak u kojem smo potvrdili politiku vraćanja korijenima, da damo punu afirmaciju našim mladim igračima iz juniorskog pogona. Dvosatni razgovor s doktorom Paladinom daje mi pravi podstrek!

ZA ‘SLOBODNU’ IZ ANTALYJE Piše SLAVEN ALFIREVIĆ SnimA MARIO TODORIĆ / CROPIX

Tomasov da ostane...

Pojačanje bi mogao i trebao biti Marin Tomasov, njegov povratak. O odnosu i razgovorima s Renom Sinovčićem, te kombinacijama sa Zadranima izvukli smo od predsjednika:

- Najprije da kažem kako nismo posegnuli za Ivanom Santinijem jer svoga kapitalca u napadu nismo prodali, pa bismo samo gomilali igrače, zatvorili prostor svojim napadačima koje imamo, a ima ih još i u juniorima, na primjer Jelavić. A što se tiče Tomasova pregovori traju, vjerujemo u pozitivan ishod! Što je to pozitvan ishod, pitali smo i zaključili da bi to bio ostanak Tomasova koji je sasvim blizu, da se dogovor samo amenuje, što se ostavlja za idući tjedan.

Nemoj mi se, Ante, sad ozlijedit!

Kad smo Malešu spomenuli prijelazni rok, koji jednim dijelom još traje, rekao je:

- Neće biti kupnje, premda se uvijek može gledati da dovedemo nekog slobodnog igrača, recimo za šesti mjesec... Ali prijelazni rok je za naše juniore, da ih prebacujemo u seniorski sastav! Uvijek možemo posegnuti u naš naraštaj, uzeti Mujana, Jelavića, Tomičića...

Prodaja nije dovršena, razgovor menadžera Ivice Pirića s Antom Vukušićem otvara špekulacije, nije tajna da su ukrajinski tisak, te portali prepuni Vukušića kojega se dovodi u vezu s Dnjiprom, te Arsenalom iz Kijeva, ali nije to taj novac, nisu to milijuni eura koji se očekuju. Barem zasad:

- Nama je primarna prodaja, ali ne u bescjenje, mi smo otvoreni za prodaju, naši eksponati su Vukušić i Anas Sharbini, nije novost – rekao je Maleš. - Vukušić ima dvadeset godina, pred njim je budućnost, on je naša vrijednost i mi moramo biti oprezni s prodajom, nikako ga ne smijemo dati u bescjenje. Ali, postoji realna mogućnost da ga prodamo. Što bi predsjednik rekao gledajući trening “nemoj mi se, Ante, sad ozlijedit...”

Da produžimo? Ne, vraćamo se!

U Splitu veliki snijeg, u Antalyji kiša, ali dovoljno toplo, ugodno za rad. Eto zašto se ide u Tursku, pogledajte kroz prozor i sve će vam biti jasno! U trenutku je Balakov pomislio da bi momčad mogla ostati još do srijede u Turskoj, da produže boravak zbog zimskih, alpskih uvjeta kod kuće u Poljudu.

Zagolicala je zamisao i predsjednika Maleša, zašto ne, ako trener tako misli, nema problema, zazvat ćemo Croatiju Airlines zbog čartera... Kad se vrate u ponedjeljak “bijele” čekaju dva slobodna dana, do četvrtka. Ili pak da ostanu u Antalyji sve do srijede, pa četvrtak slobodno, u petak trening, subota Šahtar? Trenutak, dva da Balakov “duma” i odluka:

- Ne, ne treba ostati dulje, mi se vratimo u ponedjeljak navečer, a trening u četvrtak u Splitu pa što bude...

Anas se dopada jednom princu iz 1001 noći

Za Anasa Sharbinija Maleš je namijenio posebne riječi, spominjala se Saudijska Arabija:

- Adekvatna ponuda nije došla u klub, čuli smo za pojedinačne upite, rekao bih. On je etabliran igrač i varijante s posudbom Anasa ne dolaze u obzir. Nećemo ga posuđivati! Ali, princ jedne državice na istoku (iz 1001 noći?! op. a.) sa simpatijama gleda na njega, pa ćemo vidjeti kad će se i kako sve to dalje razvijati.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/andric-ostaje-males-pun-sam-elana-u-razgovoru-s-paladinom-osjetio-sam-svu-koheziju-156655 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=4be8edcc9faae68b05f5bda0eaa36e19c3ccdff7 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=ANDRI%C4%86+OSTAJE%3F+Male%C5%A1%3A+Pun+sam+elana%2C+u+razgovoru+s+Paladinom+osjetio+sam+svu+koheziju+&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fandric-ostaje-males-pun-sam-elana-u-razgovoru-s-paladinom-osjetio-sam-svu-koheziju-156655 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fandric-ostaje-males-pun-sam-elana-u-razgovoru-s-paladinom-osjetio-sam-svu-koheziju-156655 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => dobro raspoložen nakon sastanka s prvim čovjekom hajdukova no-a [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hajdukdobro raspoložen nakon sastanka s prvim čovjekom hajdukova no-a

ANDRIĆ OSTAJE? Maleš: Pun sam elana, u razgovoru s Paladinom osjetio sam svu koheziju

Piše PSD.
4. veljače 2012. - 21:00

Tomasov da ostane...

Pojačanje bi mogao i trebao biti Marin Tomasov, njegov povratak. O odnosu i razgovorima s Renom Sinovčićem, te kombinacijama sa Zadranima izvukli smo od predsjednika:

- Najprije da kažem kako nismo posegnuli za Ivanom Santinijem jer svoga kapitalca u napadu nismo prodali, pa bismo samo gomilali igrače, zatvorili prostor svojim napadačima koje imamo, a ima ih još i u juniorima, na primjer Jelavić. A što se tiče Tomasova pregovori traju, vjerujemo u pozitivan ishod! Što je to pozitvan ishod, pitali smo i zaključili da bi to bio ostanak Tomasova koji je sasvim blizu, da se dogovor samo amenuje, što se ostavlja za idući tjedan.

...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. svibanj 2024 04:51