StoryEditorOCM
Hajduk‘mini mundijal‘

Amerikanci opjevali Rokasa Pukštasa, hajdukovac briljirao, ali je i izborniku Varasu stvorio neočekivani problem

Piše P. S.
31. svibnja 2023. - 08:29

Zablistao je odmah u svojoj prvoj utakmici na U-20 Svjetskom prvenstvu u Argentini Hajdukov Rokas Pukštas. Mogao bi, čini se, uzeti i ovce i novce. Odnosno, i Hrvatski kup, ali i slavu na ‘mini mundijalu‘.

Ušao je u igru u 79. minuti u utakmici osmine finala protiv Novog Zelanda, a samo tri minute kasnije zabio je gol za 4:0. U svom debiju.

Portal goal.com ocijenio ga je osmicom uz napomenu da je odlično iskoristio svoje minute u igri te da bi sada kada se odmor, nakon osvajanja kupa u Hrvatskoj i ovih desetak minuta u igru, u idućoj utakmici mogao biti i u početnih 11.

Velika je sada odluka pred izbornikom SAD-a Mikeyem Varasom. Naime, sada prvi put ima sve igrače na raspolaganju, a u konkurenciji, i to ozbiljnoj, je i mladi hajdukovac. Sada je i zabio gol ušavši s klupe, kako ga uklopiti u prvih 11? Problem za Varasa je što mu je vezni red s Edelmanom, McGlynnom i Lunom kao ‘lažnom devetkom‘ do sada funkcionirao odlično. Krila su ‘betonirana‘ - Cowell i Paredes. Ostaje vidjeti što će Varas smisliti u idućoj utakmici, SAD čeka pobjednika dvoboja Urugvaj - Gambija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 16:13