StoryEditorOCM
Hajdukgost komentator

‘Ako se u Hajduku budu zavaravali da je ovo bilo dobro, to bi im se moglo osvetiti. Ništa ohrabrujuće nisam vidio‘

Piše Toni Bilić
11. veljače 2024. - 21:50

Hajduk je pobijedio Slaven Belupo s visokih 4:0, a susret je za Slobodnu Dalmaciju prokomentirao i Nikica Cukrov.

"Utakmica je riješena početkom drugog poluvremena, kada se Slaven Belupo raspao. No, tko zna što bi bilo da nije bilo Kalinićeva eurogola u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Do tada je Hajdukova igra bila slaba, bez šansi. „Bijeli“ cijelu ovu sezonu ne mogu izvršiti pravi pritisak na protivnika, stisnuti ga u njegovih 30 metara. Ne uspijevaju smisleno napasti, trčanje bez lopte nije dobro, previše je dodavanja između dvojice stopera te zadnjeg veznog. Kad se protivnik zatvori, Hajduk nikako ne uspijeva kroz igru doći do gola.

image

Zoran Vulić i Nikica Cukrov na Poljudu
 

Tom Dubravec/Cropix

Osim rezultata i uvijek sjajne publike, nažalost nisam vidio ništa ohrabrujuće u ovoj utakmici. Ako se u Hajduku budu zavaravali i mislili da je ovo dobro, to bi im se moglo osvetiti kada dođe pravi protivnik, mogla bi se ponoviti Rijeka od prije dva tjedna. Jer, „bijeli“ ne znaju na koji način žele igrati, igrač mora imati u glavi sliku igre. Pukštas se ubacuje u napad, ali to nije dovoljno, treba se još bar jedan igrač pridodavati napadaču, u ovom slučaju Kaliniću. Ne mogu petorica biti na centru, treba biti agresivniji prema naprijed. Treba igrati slobodnije, ne bojati se kontre. Pa što i da se primi jedan gol iz kontre, daj onda tri.

Gostovanje kod Rudeša u sljedećem kolu je prava prilika za trening, da se neke stvari uigraju, da se puno bolje poradi na igri u napadu. Nakon toga bi se trebao vratiti Livaja, vidjet ćemo hoće li Karoglan i tada ostaviti Kalinića u početnoj postavi, ili će Nikola opet na klupu."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:18