StoryEditorOCM
Hajdukriječ trenera

Adnan Čustović: Ova momčad ne popušta. Samo moramo vjerovati i nastaviti. Spremamo se za Istru, idemo po novu pobjedu

Piše Frane Vulas
26. kolovoza 2023. - 21:46

Ni kazna treneru Ivanu Leki ne može zaustaviti ovosezonski zahuktali Hajduk. Nakon dramatične, ali zaslužene 2:1 pobjede u Varaždinu, pete ‘bijelih‘ u nizu na početku prvenstva susreta, Lekin pomoćnik Adnan Čustović koji ga je mijenjao treći susret zaredom je kazao.

- Znali smo da neće biti lagana utakmica. Zasluženo smo pobijedili, imali smo više prilika. Mogli smo biti sigurno i malo efikasniji u završnici, imali smo dosta prilika. Dvije situacije s VAR-om su nam uzele malo energije. Momčad je pokazala da je željela pobjedu – rekao je Čustović.

Po velikoj vrućini, vrlo teškim uvjetima, Hajduk je i fizički bio nadmoćniji u završnici utakmice?

- Dosta smo dobro držali posjed, pokušavali smo probijati po bokovima. Znali smo da je Varaždin opasan po bokovima. Imali smo nekih malih problema kod prekida, tako smo i primili pogodak. Prezadovoljni smo s pet pobjeda u nizu. Nadam se da ćemo opet napuniti Poljud i u idućem susretu – poželio je Čustović.

Osporavani Filip Krovinović zabio je pogodak, ali i generalno odigrao baš jako dobru utakmicu?

- Više je bio medijski osporavan. Možda nije bio u najboljem trenutku, ali donosi nam uvijek mirnoću, iskustvo. Igrao je neke utakmice i na poziciji koja inače nije njegova, treba i to uzeti u obzir. Zabio je baš prelijep pogodak. Ovo mu može dati samopouzdanje za budućnost. Puno nam je pomagao u obrani, ali svatko je dao svoj doprinos – hvalio ga je Čustović.

A i rođendanski slavljenik Marko Livaja dao je svoj doprinos asistencijom za taj pogodak? Kakvo je bilo slavlje u svlačionici nakon susreta?

- Top! Marko nastavlja s nemogućim brojkama golova i asistencija. Imam samo riječi hvala za njega i njegove lopte koje imaju oči.

Hajduk je u Varaždinu igrao u baš domaćinskoj atmosferi?

- To je Hajduk, imamo navijače po cijeloj Hrvatskoj, Atmosfera je baš bila fantastična. To nas je poguralo na kraju da dođemo do drugog pogotka – naglasio je Čustović.

Više nije slučajnost postignuti gol u zadnjim trenucima, tako je Hajduk zabio za pobjedu i kod Dinama?

- Ova momčad ne popušta. Samo moramo vjerovati i ovako nastaviti. Spremamo se za Istru, opet idemo po nova tri boda – najavio je Čustović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 20:17