StoryEditorOCM
Domaći nogometpar nadeži

Žužul pronašao trenera za prvu momčad, legendarni se Bezbi nakon bjelosvjetskih avantura vraća kući

Piše Slaven Alfirević
23. srpnja 2024. - 14:27

Vjeran Simunić bi trebao postati novi trener Splita, splitskih "crvenih" u Parku mladeži, onih što ih zapravo znamo kao RNK Split. Žužulov Split. Bezbi, to mu je nadimak, po slavnom Mattu Busbyju, škotskom treneru i legendi engleskog nogometa, trebao bi povesti splitovce u novu sezonu u kojoj su se "crveni" spustili do petog ranga natjecanja, u Prvoj su županijskoj ligi. Koliko znamo, iskusnom i nepredvidljivom Simuniću, vratarskoj i trenerskoj legendi s ishodištem u Hajduku, Split je novi veliki izazov.

Potvrda se tek očekuje, ali kako da odolimo toj vijesti "s ulice i kafića" kad je Simunić naš, rekorder po broju trenerskih klupa ili "skalpova" i njegov dolazak u Park mladeži sam po sebi je velika vijest.

Velika je faca i na prebogatim Brunejima, a nakon Zeline i Međimurja odlučio se na povratak - doma. U redove Žužulova Splita, koji po zadnjim "nalazima" ne sustaje nego plovi dalje i ne predaje se.

Možda Žužula i Simunića i autohtone "crvene" u borbenim lutanjima tek čeka Ognjena zemlja i ulaz u uski Magellanov prolaz, ali plovidba se nastavlja. Navigare necesse est. Ploviti se mora. Kud ćeš boljeg kormilara od Vjerana Simunića Bezbija.

Kad ga objave i potvrde i te kako ćemo ga pratiti. Valjda nismo previše isplivali, zaveslali unaprijed...

image

Vjeran Simunić, 10. ožujka 2018. godine

Luka Gerlanc/Cropix/Slobodna Dalmacija
image

Vjeran Simunić 2008. godine, na utakmici Mosora i Imotskog

Duje Klaric/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. rujan 2024 14:32