StoryEditorOCM
Domaći nogometBijelo-plavi

Zoran Zekić obavijestio dio igrača da na njih ne računa

Piše Gradimir Đukarić/SN
5. siječnja 2024. - 22:44

Bijelo-plavi maksimalno koriste sve pogodnosti koje im pruža Opus Arena. Nogometaši Osijeka su praktično u cjelodnevnom boravku u nogometnom kompleksu na obali Drave u kojem imaju doslovno sve što im treba. Naime, Zoran Zekić je sve do subote zakazao dva treninga dnevno pa igrači uz doručak, ručak te večeru i dnevni odmor između dva izlaska na pomoćni teren kampa koji je naslonjen na Opus Arenu provode u sobama u utrobi stadiona.

Nakon teške ozljede vratara Barešića trenažnom procesu je trenutno 27 igrača, a taj bi se broj u petak trebao povećati za Duartea i Guedesa koji će se uz dozvolu kluba pripremama priključiti dva dana nakon ostatka momčadi, a uskoro i Nejašmića koji je uvodne dane priprema propustio zbog temperature., pišu Sportske novosti.

U idućih desetak dana, do polaska na drugi dio priprema u Novigrad, a potom i za boravka u Istri taj će se kadar sasvim izvjesno nadopuniti i promijeniti. Koliko? Ostaje za vidjeti. Zasad je od novih lica tu tek Roko Jurišić (22) koji je s Bijelo-plavima potpisao do ljeta 2026. godine.

Zimski prijelazni rokovi u Osijeku su išli iz krajnosti u krajnost. Prošle zime, recimo, nije doveden niti jedan novi igrač jer je u tom trenutku klub bio pod zabranom registracije novih nogometaša. Zbog te “rampe” nisu čak mogli ni vratiti igrače koji su u tom trenutku bili na posudbi, prije svih Mirlinda Dakua koji je dominirao u slovenskoj ligi. Međutim, samo zimu ranije, u siječnju i veljači 2022., Bijelo-plavi su se dali u trošak kao nikada prije.

Naravno jer u tom su trenutku bili u igri za naslov prvaka, na polusezoni bodovno izjednačeni s Dinamom i Rijekom. Dovedeni su Caktaš, Fućak, Leovac, Barri, Petković, za kraj i Kristijan Lovrić u milijunskom transferu, drugom najvećem u klupskoj povijesti. Istovremeno su otkupljeni Nejašmić, također u milijunskom poslu, i Čeberko. Ipak, unatoč ozbiljnom ulaganju Osijek je pao na proljeće i na kraju sezonu završio treći, s deset bodova minusa za prvakom Dinamom.

Ove zime Osijeku opet slijedi ozbiljan posao na transfer-tržištu iako je prijelazni rok koji slijedi idućeg ljeta označen kao ključan u dugoročnim klupskim projekcijama.

- Svaki dobar igrač nama trenutno znači puno... Mi jesmo u razgovorima s nekoliko igrača za koje zaista vjerujemo da će biti prava pojačanja. Neki razgovori su već odmakli dosta, dosta daleko, a ja se nadam kako će se to realizirati što prije - otkrio je Zekić.

Istovremeno, rubrika odlasci ostala je na dva imena koja su u njoj upisana dan nakon što je završio prvi dio sezone - Fiolić i Manev. Zekić ne krije kako je s nekim igračima iskomunicirao kako ih u nastavku sezone ne vidi, ali...

- S nekim igračima sam već obavio razgovor po završetku polusezone. Međutim, na pripremama su se pojavili svi tako da vjerojatno nisu našli neka rješenja ili su jednostavno sretni i zadovoljni ovdje - otkrio je.

Mediji u BiH posljednjih dana spominju mogućnost dolaska Amera Hiroša u redove sarajevskog Željezničara. Hiroš je ugovorom s Osijekom vezan do kraja ljeta, ali istovremeno je pao u treći plan. Nakon što je proljeće proveo na posudbi u Šibeniku, ove sezone nastupio je u osam utakmica u svim natjecanjima, svaki puta ulazeći s klupe, i na terenu proveo ukupno 110 minuta. Pritom je posljednje minute za Bijelo-plave odigrao je još početkom studenog. Samo trojica igrača u aktualnom rosteru Bijelo-plavih na terenu su u prvom dijelu sezone proveli manje vremena.

Osijekov vratar Marko Barešić uspješno je operiran samo dan nakon što je na prvom treningu u 2024. slomio ključnu kost. Zahvat je obavio dr. Ivan Lovrić, klupski liječnik i predstojnik Klinike za ortopediju i traumatologiju osječke bolnice. Kako doznajemo, stradalom vrataru nakon operacije sada slijede najmanje tri mjeseca oporavka. Nezgoda se dogodila potkraj treninga, nakon što se Barešić sudario sa suigračem Bukvićem koji je iz tog duela izašao neozlijeđen. Ostao je, doduše, nakon tog sudara ošamućen, ali se brzo stabilizirao i, kako su priopćili iz kluba, neće morati pauzirati u radu. Golman Bijelo-plavih odmah je prevezen u osječku bolnicu gdje je utvrđen lom ključne kosti, a s operativnim zahvatom se nije čekalo nego je obavljen odmah idućeg jutra. U rosteru Osijeka tako su uz neupitnu “jedinicu” Domagoja Malovana sada ostala još dvojica mladih vratara, inače reprezentativaca u svojim dobnim kategorijama - Tin Sajko (19) i Franko Kolić (20) koji je ove zime povučen s posudbe iz Posušja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:51