StoryEditorOCM
Domaći nogometeuro kvalifikacije

Otvara mu se prilika nakon oproštaja Livaje, a Dalić bi ga mogao gurnuti u vatru od prve minute: ‘Spreman sam‘

Piše Sport SD
10. listopada 2023. - 18:02

Hrvatska nogometna reprezentacija se okupila u ponedjeljak u Zagrebu uoči kvalifikacijskih utakmica za Europsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj. Vatreni će igrati s Turskom u Osijeku u četvrtak u 20:45, a onda i s Walesom u nedjelju u Cardiffu od 20:45. Nove izazove su pred novinarima najavili Josip Brekalo i Petar Musa koji će imati ulogu prvog napadača, pišu Sportske novosti.

- Spreman sam za Tursku, osjećam se odlično, u formi sam. Na izborniku je kako ćemo taktički igrati, ali ja sam spreman. Moram priznati, kako nisam bio neko vrijeme s reprezentacijom, ekipa je sve mlađa i mlađa. To je ekipa koju poznajem od mladih nogu. Sve je više poznatih lica. Atmosfera je odlična kao i uvijek - rekao je Brekalo u uvodu pa dodao:

- Reprezentacija mi je baš nedostajala. Teško mi je bilo pratiti Svjetsko prvenstvo jer nisam bio tu, ali sad sam sretan i nadam se da ću ostati. Od svojih nastupa najviše pamtim debi. Igrao sam na Maksimiru koji mi je u lijepom sjećanju, a pobijedili smo silu kao što je Španjolska. Od ostalih, tu je pobjeda protiv Francuske u Parizu - prisjetio se Brekalo.

Petar Musa mogao bi imati ulogu prve špice.

- Sjajan je osjećaj biti na okupljanju s reprezentacijom. Spreman sam i pun samopouzdanja. Ove sezone imam puno veću minutažu u Benfici. Želim pomoći momčadi i zabiti gol! Neće biti lako s Turskom i Walesom. Očekujem dvije jako različite utakmice. Tursku smo tamo pobijedili, sad imaju novog izbornika, ali mislim da neće biti problema ako budemo pravi - rekao je Musa pa otkrio kako s Dalićem nije još pričao:

- Nismo još pričali o minutaži. Nadam se prilici kao i ostali. Želim ju maksimalno iskoristiti. Spreman sam. Mislim da smo u Benfici dobro ušli u sezonu. Zadovoljan sam jer imam puno veću minutažu nego prije. Loše smo ušli u Ligu prvaka, ali ima još četiri utakmice. Cilj je isti kao i prošle sezone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 20:41