StoryEditorOCM
Domaći nogometkakav razlog...

Željeli su na Jadranski derbi, pa ostali šokirani zašto ne mogu kupiti karte: ‘Žrtve smo diskriminacije‘

Piše I. M.
16. travnja 2023. - 12:37

Hajduk danas gostuje kod Rijeke u sklopu 29. kola Supersport HNL-a, a utakmica je na rasporedu u 18 sati. Međutim, ovdje nećemo pisati o mogućim taktikama, sastavu i očekivanjima, već o nečemu nažalost ružnijem. Naime, trojica muškaraca bili su žrtve diskriminacije na temelju mjesta rođenja i prebivališta. Točnije, građani su Republike Hrvatske koji trenutno žive u Rijeci, ali inače nisu iz tog grada. Već pet godina su tamo zbog studija i posla, a ovaj vikend imali su želju prisustvovati Jadranskom derbiju. Međutim, ostali su neugodno iznenađeni nakon što su shvatili kako ne mogu kupiti karte zbog razloga jer "ne pripadaju Primorsko-goranskoj županiji", odnosno nemaju prebivalište u tom dijelu Hrvatske. Nama se javio jedan od razočaranih muškaraca i poslao poruku koju je uputio i nogometnom klubu Rijeka, a mail niže prenosimo u cijelosti.

 

Poštovani HNK Rijeka,

Šaljemo vam ovaj upit u vezi kupnje karata za utakmicu 16.04.2023. HNK Rijeka - HNK Hajduk Split koja se igra na stadionu Rujevica. Danas (13.03. u 19:00) moja dva prijatelja i ja otišli smo do zapadnog sektora gdje na službenim stranicama piše da se vrši prodaja karata. Moram naglasiti da ni ja niti moji prijatelji (2 osobe) nismo iz Rijeke, iako već pet godina u ovome gradu studiramo, a neki su i trajno zaposleni (ja osobno sam djelatnik KBC - RIJEKA). Danas smo bili žrtve diskriminacije na osnovu mjesta boravka.

Smatram da Vi niste na vašim službenim stranicama nigdje objavili javno da osobe koje ne pripadaju Primorsko-goranskoj županiji ne mogu kupiti karte, smatram da je ovo jasna diskriminacija. Duboko smo razočarani u organizaciju HNK Rijeka kao glavnog organizatora utakmice jer bez ikakvoga povoda (nismo napravili kazneno djelo, nismo remetili javni red i mir te nikad nismo uopće kažnjavani) nam je zabranjena kupovina karata za tribinu istok i/ili zapad.

Stoga od vas tražim očitovanje po mome upitu. Jesmo li mi zaslužili da budemo žrtva diskriminacije kao građani Republike Hrvatske?

Lijep pozdrav

 

Nažalost, ovakvih situacija bilo je i prije i nije HNK Rijeka jedini klub u Hrvatskoj koji njeguje ovakvu politiku. Primjerice, ako poželite na domaće utakmice HNK Šibenika, a ne pripadate toj županiji, također ćete morati na gostujuću tribinu. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2023 21:51